BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Rumeni muškat

Značilna muškatna aroma in zapeljiva svežina sta odločilni. Cvetica je pestra, prevladujejo muškatne note in sladke začimbe. Vino izraža lastnosti pozne trgatve, v ustih deluje polno, kompleksno, z ravno pravo mero kislin in dolgim pookusom.

10,50 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Rumeni muškat
10,50 €
Blagovna znamka
Linija
Šturm Modra kolekcija
Tip
bela vina
Država
Regija
Bela krajina
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Rumeni muškat
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
polsladko
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
12 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Rumeni muškat. Zlato rumene barve, po vonju aromatičen povdarjen s prezrelimi notami rumenega sadja in medu. Okus sladek, krepak, poln, zrel s prijetnimi in živahnimi kislinami, ki dajejo vinu belokranjski predvsem pa muškatni karakter. Slajše in trajno vino primerno za uživanje pri sladicah.

Vino je nežne limonasto rumene barve, z izjemno sadno in muškatno cvetico, ki spominja na muškatno grozdje, po letu ali dveh pa počasi prerašča v vonj sladkih začimb, mete in medu. V ustih je vino polsladko, z ostankom sladkorja med 35 in 50 g/ liter. Ima bogato telo z izraženo muškatno aromo in oljnato teksturo, ki se v ustih lepo razbohoti. Vino premore dolg harmonični razvoj in lep muškatni zaključek. Zelo popularno kot samostojno vino med ljubitelji slajših vin.Vsebuje sulfit.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Vino je nežne limonasto rumene barve.

Vonj

Ima izjemno sadno in muškatno cvetico, ki spominja na muškatno grozdje, po letu ali dveh pa počasi prerašča v vonj sladkih začimb, mete in medu.

Okus

V ustih je vino polsladko. Ima bogato telo z izraženo muškatno aromo in oljnato teksturo, ki se v ustih lepo razbohoti.

Ujemanje s hrano

sladicami

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Rumeni muškat

10,50 €
Ocenite izdelek

Rumeni muškat
10,50 €