BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Modri pinot Noir

Vino je dokaj globoke rubinaste barve za modri pinot. Cvetica je poudarjena, diši po češnjah, višnjah, tudi po jagodah in dimu. Prav lep modri pinot, ki najbolj navduši s fino teksturo.

16,69 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Modri pinot Noir
16,69 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Modri pinot
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2018
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Sortno izrazito vino iz optimalno dozorelega in ročno potrganega grozdja sorte Modri pinot iz integrirane pridelave. Zanj je značilen polno izražen terroir, kar smo dosegli z uporabo grozdju lastnih kvasovk, zorenjem vina na drožeh v rabljenih barikih (pol leta) in ustekleničenjem brez filtracije.

Vino je dokaj globoke rubinaste barve za modri pinot. Cvetica je poudarjena, diši po češnjah, višnjah, tudi po jagodah in dimu. Najdemo še nekaj prezrelosti ter kanček not po lesu in začimbah. Sadnost je lepo izražena. ustih je vino suho, z lepo, mehko, elegantno teksturo. Tanini so lepo vtkani in zelo prijetni na dotik. Nadaljuje se v lepem pookusu. Vino dokaj počasi dozoreva in ima, kot kaže, lepo popotnico za zorenje. Prav lep modri pinot, ki najbolj navduši s fino teksturo.

Temperatura serviranja

18°C

Videz

Vino je dokaj globoke rubinaste barve za modri pinot.

Vonj

Cvetica je poudarjena, diši po češnjah, višnjah, tudi po jagodah in dimu. Najdemo še nekaj prezrelosti ter kanček not po lesu in začimbah.

Okus

V ustih je vino suho, z lepo, mehko, elegantno teksturo. Tanini so lepo vtkani in zelo prijetni na dotik.

Ujemanje s hrano

ovčetino, ribami na žaru, zrezki

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Modri pinot Noir

16,69 €
Ocenite izdelek

Modri pinot Noir
16,69 €