Rose

Vino zaradi bogatega telesa, sadnosti in dotika mlade lune deluje v ustih prijetno, harmonično. Opojno je kot mladost. V daljšem pookusu je prisotna fina svežina. Okus nepozaben, kot prva ljubezen.

19,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Rose
19,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
rose
Volumen
0,75 L
Sorta
Rose
Struktura
rdečkasto vino
Sladkorna stopnja
polsuho
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Rose je srednje intenzivne lososove barve. Fini naravni mehurčki nas opozorijo na prefinjen Rose, kjer je željena svežina mladega roseja intenzivno zaznana.

Čist, kot jutranja rosa. Nekoliko slajši. Najprej nas presenetijo čiste sadne arome malin, češenj in gozdnih jagod, v ozadju lahko zaznamo tudi nianse rumenega sadja.OKUS: Vino zaradi bogatega telesa, sadnosti in dotika mlade lune deluje v ustih zelo prijetno in harmonično. Opojno je kot mladost. V daljšem pookusu je prisotna fina svežina. Okus nepozaben, kot prva ljubezen.

Grozdje Roseja zori na izbranih legah starejših vinogradov Cabernet Sauvignona. Po selekcionirani trgatvi je Rose Batič stisnjen po stari metodi. Nato fermentira z lastnimi kvasovkami v posodah iz nerjavečega jekla. Ostanek prefinjenih mehurčkov v vinu je odraz velike ljubezni, ki jo je vinar posvetil tej sorti in negovanju vina.

Temperatura serviranja

9-10 °C

Videz

Rose je srednje intenzivne lososove barve.

Vonj

Čiste sadne arome malin, češenj, gozdnih jagod, nianse rumenega sadja

Okus

Vino bogatega telesa, prijetno, harmonično

Sortni sestav

97% Cabernet Sauvignon, 3 % Cabernet Franc

Ujemanje s hrano

ribje, mesne, zelenjavne jedi

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Rose

19,00 €
Ocenite izdelek

Rose
19,00 €