BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Domaine Slapšak

Ime Domaine Slapšak združuje francosko in slovensko besedo. Tudi penine in vina, ki jih njihov francoski enolog ustvarja iz tipično slovenskih sort dolenjskega terroirja, so polna slovenskega karakterja in francoske elegance.
Na družinskem posestvu Domaine Slapšak sredi dolenjskih gričev se z vinarstvom ukvarjajo že dolgo. Ko se je gospodar posestva Martin leta 1988 vrnil v rodne Telče, je nadaljeval vinogradniško tradicijo svojega očeta, dedka in pradedka. Z ženo Tanjo sta povečala površine vinogradov in z lastnimi rokami na novo zgradila vinsko klet. Tu sta želela ustvarjati vina, ki so posebna, drugačna od drugih. Ta filozofija je dobila krila, ko se je družini Slapšak pridružil nov, francoski član. Partner hčerke Urške, François Botton, po rodu iz francoske Šampanje, je po izobrazbi vinar in strokovnjak za proizvodnjo penin po tradicionalni metodi. Na trdnih temeljih, ki sta jih postavila Martin in Tanja, tako nova generacija skupaj z njima piše nova poglavja zgodbe posestva Slapšak. Zaradi kombinacije francoskih pristopov in slovenskih tradicij, s katerimi ustvarjajo vina, vina prodajajo pod blagovno znamko Domaine Slapšak.
Penine so v skladu s tradicionalno metodo neletniške. To pomeni, da nastajajo iz določenega deleža vina iz rezerve. Z mešanjem osnovnih vin različnih letnikov vzdržujejo prepoznaven okus njihovih penin. Tako boste vedno vedeli, kaj pričakovati, ko odprete steklenico penine Domaine Slapšak.

Izbor vin

Prikaži vse
Penina Brut Reserve
Domaine Slapšak
Slovenija
·
Dolenjska
·
Belo
·
Brut
·

19,99 €
Penino Brut Réserve smo ustvarili s strogim upoštevanjem tradicionalne šampanjske metode. Znanje našega vinarja, ki je v preteklosti delal v velikih kleteh francoske Šampanje, nam je omogočilo, da smo kot prvi v Sloveniji oblikovali edinstven stil vina z uporabo vina iz rezerve.Odlična kombinacija modrega pinota, chardonnaya in endemične slovenske sorte žametna črnina iz leta v leto razkriva nežno identiteto našega dolenjskega terroirja. Predvsem pa je penina Brut Réserve vino, ki popolno združuje moč, prefinjenost in eleganco, ki so temelji stila naše kleti.V nosu se začutijo arome agrumov in zrelih hrušk, za kar poskrbi chardonnay. V ustih je napad neposreden in natančen, sledi pa mu jasna svežina. Nato začutimo prostornino in gladkost modrega pinota. Zaključek je kompleksen in eleganten, za kar se je zahvaliti vinu iz rezerve.
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Žametna črnina
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
brut
Vsebuje
sulfit
Penina Brut Rose
Domaine Slapšak
Slovenija
·
Dolenjska
·
Rose
·
Brut
·

19,99 €
Penina Brut rosé je ena najboljših vinarskih izkušenj našega francoskega vinarja. Endemična slovenska sorta žametna črnina je bila zanj pred prihodom v Slovenijo popolna neznanka. Toda ko jo je preučil, je hitro prepoznal njen peneči potencial. Ko se je leta 2012 lotil izdelave penečega roséja iz te sorte, še sam ni pričakoval, da bo rezultat tako saden in eleganten. Vsaj 15 mesecev staranja na drožeh v steklenici je potrdilo njegove prve vtise in dalo tej penini njeno polno osebnost in kremnost v ustih.Brut rosé je penina nežno roza barve z vijoličnimi odtenki. V nosu prepoznamo intenzivne arome svežega rdečega sadja, ki spominjajo na granatno jabolko. V ustih je izjemno eleganten in svež, z značilnim pridihom kosmulje. Zaradi nežnega doziranja je zaključek rahel in gurmanski.Penino Brut rosé postrezite ohlajeno na 10˚C.
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
rose
Volumen
0,75
Sorta
Žametna črnina
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
brut
Vsebuje
sulfit
Penina Blanc de Blanc
Domaine Slapšak
Slovenija
·
Dolenjska
·
Belo
·
Brut
·

29,39 €
To penino je navdihnila dežela, od koder prihaja naš vinar. V njegovi rodni Šampanji je poimenovanje “Blanc de Blancs” rezervirano samo za vina, ki nastanejo izključno iz chardonnaya.Ta plemenita sorta tudi kot goba posrka vse, kar mu daje terroir, na katerem raste. Naš cuvée je popoln primer za to. Vse grozdje za penino Blanc de Blancs prihaja samo iz našega vinograda Pesce, kjer chardonnay raste na flišni podlagi. Ta sedimentna kamnina, v kateri se izmenjujeta peščenjak in s kalcijem bogat lapor, je zelo drobljiva in zato kot nalašč za trse, ki korenine poženejo globoko. To daje našemu chardonnayu edinstveno moč in stil, ki se izrazi postopno v 40 mesecih počivanja na drožeh.DEGUSTACIJAV nosu na začetku prevladujejo glog, agrumi in zrel ananas. Ko se vino ogreje v kozarcu, chardonnay naše penine Blanc de Blancs nežno razvije vso svojo polnost in kompleksnost. V ustih najprej zaznamo francoske rogljičke in karamelo, ob zaključku pa kutinovo marmelado. Konec je bogat, vinski in natančen.
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Chardonnay
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
brut
Vsebuje
sulfit
Penina Brut Nature ŽČ
Domaine Slapšak
Slovenija
·
Dolenjska
·
Belo
·
Brut nature
·
2019,202
·

25,00 €
Žametna črnina je znana po tem, da je te sorte najstarejša trta na svetu, ki še obrodi. Najdete je v Mariboru, kjer so jo zasadili pred 400 leti.Kar se tiče pridelave vina, pa žametna črnina v svetu ni dosegla takšne prepoznavnosti kot v Sloveniji. Je endemična slovenska sorta, ki jo najdemo predvsem pri nas na Dolenjskem in drugje na vzhodu države. Naš francoski vinar je v njej odkril izjemen potencial za pridelavo penin in ga uresničil v penini Brut Nature ŽČ.Pri tem se je odločil za strog izbor grozdja z naših najboljših leg, natančen izbor najboljših sokov, t.i. »coeur de cuvée”. Vinifikacija poteka samo v jeklenih sodih, z najmanj pet let staranja na drožeh v steklenici. Penine Brut Nature ŽČ ne doziramo po degoržiranju, da zagotovimo polno in neizumetničeno izkušnjo tega našega najbolj gastronomskega cuvéeja.DEGUSTACIJABrut Nature ŽČ je slamnato zlate barve z jantarnimi odsevi, karakterističnimi za to penino “blanc de noirs”. V nosu najprej začutimo nežno kiselkaste arome s prijetnim pridihom citrusov; predvsem so zaznavne note mandarin, pomela in kutinove marmelade. Okus je vinski, zelo neposreden; skoraj mineralen. Zaključek je zelo dolg in harmoničen, pri čemer prevladuje za naš terroir karakteristična svežina.
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Žametna črnina
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
brut nature
Letnik
2019,202
Alkoholna stopnja
12 %
Vsebuje
sulfit