BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Penina Brut Nature ŽČ

Ta cuvée je sodoben izraz žametne črnine, pridelan brez vsakršnih trikov. 100% nerjaveče jeklo, 5 let staranja na drožeh v steklenici in 0 doziranja po degoržiranju.Pravi Brut Nature.

25,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Penina Brut Nature ŽČ
25,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Žametna črnina
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
brut nature
Letnik
2019,202
Alkoholna stopnja
12 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Žametna črnina je znana po tem, da je te sorte najstarejša trta na svetu, ki še obrodi. Najdete je v Mariboru, kjer so jo zasadili pred 400 leti.

Kar se tiče pridelave vina, pa žametna črnina v svetu ni dosegla takšne prepoznavnosti kot v Sloveniji. Je endemična slovenska sorta, ki jo najdemo predvsem pri nas na Dolenjskem in drugje na vzhodu države. Naš francoski vinar je v njej odkril izjemen potencial za pridelavo penin in ga uresničil v penini Brut Nature ŽČ.

Pri tem se je odločil za strog izbor grozdja z naših najboljših leg, natančen izbor najboljših sokov, t.i. »coeur de cuvée”. Vinifikacija poteka samo v jeklenih sodih, z najmanj pet let staranja na drožeh v steklenici. Penine Brut Nature ŽČ ne doziramo po degoržiranju, da zagotovimo polno in neizumetničeno izkušnjo tega našega najbolj gastronomskega cuvéeja.

DEGUSTACIJA
Brut Nature ŽČ je slamnato zlate barve z jantarnimi odsevi, karakterističnimi za to penino “blanc de noirs”. V nosu najprej začutimo nežno kiselkaste arome s prijetnim pridihom citrusov; predvsem so zaznavne note mandarin, pomela in kutinove marmelade. Okus je vinski, zelo neposreden; skoraj mineralen. Zaključek je zelo dolg in harmoničen, pri čemer prevladuje za naš terroir karakteristična svežina.

Temperatura serviranja

6-8 °C

Videz

slamnato zlate barve z jantarnimi odsevi, karakterističnimi za to penino “blanc de noirs”.

Vonj

V nosu najprej začutimo nežno kiselkaste arome s prijetnim pridihom citrusov; predvsem so zaznavne note mandarin, pomela in kutinove marmelade.

Okus

Okus je vinski, zelo neposreden; skoraj mineralen. Zaključek je zelo dolg in harmoničen, pri čemer prevladuje za naš terroir karakteristična svežina.

Ujemanje s hrano

morskimi ježki, ostrigami, suši, kozji sir

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Penina Brut Nature ŽČ

25,00 €
Ocenite izdelek

Penina Brut Nature ŽČ
25,00 €