BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!
Popust -30%

Sivi pinot

Bogata cvetica nas zapeljuje s svežino agrumov, jabolk in vinogradniških breskev, pa tudi medeno dehtečih cvetočih grmov. V ustih izkazuje bogato telo z obiljem zrelih sadnih not, prijetno kislino in izrazito mineralnostjo, ki pušča prijetno slan pookus.

8,89 €

-30% 12,70 €
Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Sivi pinot
8,89 €
Blagovna znamka
Linija
Erzetič sveža vina
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sivi Pinot
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
14 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino zlato-rumene barve. Bogata cvetica nas zapeljuje s svežino agrumov, jabolk in vinogradniških breskev, pa tudi medeno dehtečih cvetočih grmov gloga in črnega trna. V ustih izkazuje bogato telo z obiljem zrelih sadnih not, prijetno kislino in izrazito mineralnostjo, ki pušča prijetno slan pookus.

Temperatura serviranja

7-9 °C

Videz

Vino zlato-rumene barve z bakrenimi odtenki.

Vonj

Kompleksna cvetica nas prestavi med cvetoče grme in stojnice s sadjem, saj se v njej prepletajo vonjave gloga in črnega trna, agrumov in hrušk.

Okus

V ustih izkazuje bogato telo z obiljem zrelih sadnih not, med katere se poleg domačega sadja vmeša tudi kaj bolj tropskega, predvsem ananas, nakazuje pa se tudi bogastvo začimb in sredozemskih zelišč.

eko

da

Pridelava

Po stiskanju grozdja je bil mošt v cisterni iz nerjavečega jekla ohlajen na 8 °C. Po 1 dnevu je bil mošt pretočen in fermentacija se je pričela pri nadzorovani temperaturi 15 °C. Pretočeno po fermentaciji.

Ujemanje s hrano

solatnimi krožniki, surovimi ribami, z mesom, jabolčnim zavitkom in bučno torto. Solatnimi krožniki, surovimi ribami, mesu, jabolčnim zavitkom in bučno torto.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sivi pinot

8,89 €
Ocenite izdelek

Sivi pinot
8,89 €