Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Cuvee Breg red 1,5L

Globoke, neprosojne, vijolične barve. Cvetica je umirjena, a kompaktna, z veliko zaznav v smeri črnih sadežev, zemlje, suhih začimb, tudi animalična, mesnata nota se najde, dim. V ustih se lepo nakaže pikantnost modre frankinje. Vino polnega okusa.

35,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Cuvee Breg red 1,5L
35,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Prekmurje
Barva
rdeče
Volumen
1,5 L
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
13,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Cuvee breg red je globoke, neprosojne, vijolične barve. Cvetica je umirjena, a kompaktna, z veliko zaznav v smeri črnih sadežev, zemlje, suhih začimb, tudi animalična, mesnata nota se najde, dim. Suho, čvrsto, tekstura je žametna, tanini so gibki. Z višjo mero kislin. V ustih se lepo nakaže pikantnost modre frankinje.

Vinifikacija: Ročno brano v 10-kilogramske zabojčke. Selekcionirano in specljano grozdje je bilo macerirano 30 dni v 50-hektolitrskih hrastovih čebrih. Brez dodanih selekcioniranih kvasovk. Na finih drožeh zorelo 30 mesecev v francoskih barikih in 25-hektolitrskih hrastovih sodih. Brez bistril čistil in filtracije.

Temperatura serviranja

14-16 °C

Videz

globoka, neprosojna, vijolična barva

Vonj

Cvetica je umirjena, a kompaktna, z veliko zaznav v smeri črnih sadežev, zemlje, suhih začimb, tudi animalična, mesnata nota se najde, dim.

Okus

Suho, čvrsto, tekstura je žametna, tanini so gibki. Z višjo mero kislin. V ustih se lepo nakaže pikantnost modre frankinje

Ujemanje s hrano

rdečim mesom, močnejšimi siri, narezki

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Cuvee Breg red 1,5L

35,00 €
Ocenite izdelek

Cuvee Breg red 1,5L
35,00 €