BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Sivi pinot Goričko

Jantarno vino, bolj rdeče kot belo. Ročno brano v našem starem vinogradu sivega pinota. Delno nepecljano grozdje in dva meseca maceracije.

18,80 €

Na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Sivi pinot Goričko
18,80 €
Blagovna znamka
Linija
Marof Breg
Država
Regija
Prekmurje
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sivi Pinot
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Srednje globoke oranžno-jantarne barve. Cvetica je intenzivnejša, aromatična, kot se za sivi pinot spodobi. Pikantne note prevladujejo nad zrelimi rdečimi sadeži, prikrade se nota sveže zmlete kave, zrela rdeča jabolka. Pestro! Suho v ustih, srednjega telesa, višjih kislin, taninski oprijem je zelo pogumno nastavljen in se lahko spogleduje tudi s kakšnimi rdečimi vini. Pikantno tudi v ustih, predvsem pa vino premore obilico strukture. Srednjega telesa, s presenetljivo zmerno alkoholno stopnjo glede na sorto, poreklo pa tudi (krepak) slog hiše, ki pa se resnici na ljubo umirja.

Vinifikacija: Ročno brano v 10-kilogramske zabojčke. Polovica grozdja je ostala nesprecljana. Spontana fermentacija je potekala ločeno, ob nadzorovani temperaturi, v lesenih čebrih. Maceracija je trajala dva meseca. Klobuk se je potapljal le pri specljanem grozdju. Po prešanju je vino zorelo 22 mesecev na finih drožeh v 500 litrskih lesenih sodih. Brez bistril, čistil in filtriranja.

Temperatura serviranja

12-14 °C

Videz

Suho v ustih, srednjega telesa, višjih kislin, taninski oprijem je zelo pogumno nastavljen in se lahko spogleduje tudi s kakšnimi rdečimi vini.

Vonj

Jantarno vino, bolj rdeče kot belo.

Okus

Cvetica je intenzivnejša, aromatična, kot se za sivi pinot spodobi. Pikantne note prevladujejo nad zrelimi rdečimi sadeži, prikrade se nota sveže zmlete kave, zrela rdeča jabolka.

Pridelava

Ročno brano v 10-kilogramske zabojčke. Polovica grozdja je ostala nesprecljana. Spontana fermentacija je potekala ločeno, ob nadzorovani temperaturi, v lesenih čebrih.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sivi pinot Goričko

18,80 €
Ocenite izdelek

Sivi pinot Goričko
18,80 €