BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Sauvignon BODONCI

Vino je srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je dokaj umirjena, zrela, pestra.

35,00 €

Ni na zalogi.
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Linija
Marof Grand vin
Država
Regija
Prekmurje
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sauvignon
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino je srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je dokaj umirjena, zrela, pestra. Kosmulja, črni ribez sta prvi asociaciji, v ozadju najdemo še maslo, med in belo cvetje. V ustih je vino suho, krepko, s čvrsto strukturo. V pookusu najdemo malce naribanih jabolk. Intenzivnega okusa, z neverjetno visoko, a zrelo kislino.

Vinifikacija: Ročno brano v 10 kilogramske zaboje, selekcionirano, nežno specljano. Stisnjeno po dveh dnevih maceracije, spontana fermentacija, brez dodanih selekcioniranih kvasovk. Na finih drožeh je zorelo 35 mesecev v 25-hektolitrskem hrastovem sodu. Brez bistril, čistil in filtracije.

Temperatura serviranja

12-14 °C

Videz

Vino je srednje globoke zlatorumene barve.

Vonj

Cvetica je dokaj umirjena, zrela, pestra. Kosmulja, črni ribez sta prvi asociaciji, v ozadju najdemo še maslo, med in belo cvetje.

Okus

V ustih je vino suho, krepko, s čvrsto strukturo. V pookusu najdemo malce naribanih jabolk. Intenzivnega okusa, z neverjetno visoko, a zrelo kislino.

Pridelava

Ročno brano v 10 kilogramske zaboje, selekcionirano, nežno specljano. Stisnjeno po dveh dnevih maceracije, spontana fermentacija, brez dodanih selekcioniranih kvasovk.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sauvignon BODONCI

35,00 €
Ocenite izdelek