Vino je sprva dišeče, skoraj sadno, z nežno mero balzamičnih not, ki so sicer lahko hitro dominantne ob daljših maceracijah belih vin.
Dolg opis
Barva je dramatična, rahlo neprosojna nekje med temnejšo zlato in jantarno. Vino je sprva dišeče, skoraj sadno, z nežno mero balzamičnih not, ki so sicer lahko hitro dominantne ob daljših maceracijah belih vin. V ozadju najdemo note suhih fig, kave, karamele. V ustih je suho, srednjega telesa, z junaško mero živahnih kislin ter rahlim taninskim oprijemom. Tekstura je gibka, maslena, pookus daljši.
Videz
Barva je dramatična, rahlo neprosojna nekje med temnejšo zlato in jantarno.
Vonj
Vino je sprva dišeče, skoraj sadno, z nežno mero balzamičnih not, ki so sicer lahko hitro dominantne ob daljših maceracijah belih vin.
Okus
V ustih je suho, srednjega telesa, z junaško mero živahnih kislin ter rahlim taninskim oprijemom. Tekstura je gibka, maslena, pookus daljši.
Pridelava
Grozdje zrepkamo in damo v vinifikator (hladna maceracija) s celimi jagodami. Po 10 dneh maceracije grozdje stisnemo , začne se vretje z avtohtonimi kvasovkami. Sledi 18 - mesečno zorenje na usedlini v hrastovih sodih.
Ujemanje s hrano
ribami, testeninami s paradižnikom in baziliko, jedmi z jajčevci, mesnimi cmoki z bogatimi omakami