BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Traminec G

Ima nežno srednje intenzivno limonasto barvo. Bogata cvetica nam razkrije suhe cvetove vrtnice, limete, limonske trave, ingverja, suhe skorje pomaranče in klinčkov.

8,97 €

Ni na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Država
Regija
Štajerska Slovenija
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Traminec
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2015
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino ima izredno mamljiv odtenek barve, ki nas spomni na svetlo rumenkasto, skoraj zlato, suho slamo, ki se nemalokrat izraža v tako bogatih vinih. Nos je prijeten, dišeč, uglajen kot je značilno za sorto dišeči traminec. Spominja nas na tropske sadeže, ki jih začini tržnica začimb Vzhoda, prednjačijo predvsem suha skorja pomaranče, klinčki, cimet in muškatni orešček.

Obilica lesa je lepo izražena, diskretno vkomponiran in ne zakriva sortnosti, vendar vinu da večplastnost, ter strukturo. Občutek v ustih kljub visokem alkoholu deluje izredno toplo, oljnato, skoraj svileno. Harmonična celota, ki je kot nalašč ustvarjena za družino vin Pullus G.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Vino ima nežno srednje intenzivno limonasto barvo

Vonj

Bogata cvetica nas nam na nosu razkrije suhe cvetove vrtnice, limete, limonske trave, ingverja, suhe skorje pomaranče in klinčkov.

Okus

Na okusu je vino srednjega telesa, a vseeno z zadovoljivo količino intenzivnosti okusov. Kislina je harmonična, vino pa nam v ustih pusti lep dolg pookus.

Ujemanje s hrano

Skoraj ekstremen traminčev karakter je zelo težko ukrotiti s hrano, priležejo pa se mu jedi, ki jih sestavljajo limeta, med, ingver in pikantne začimbe.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Traminec G

8,97 €
Ocenite izdelek