Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Merlot Kozana

Globoke, skorajda neprosojne rubinaste barve. Suho v ustih, sočno in kompaktno. Obenem, deluje strukturirano, s čvrstim taninskim oprijemom, ki bi ga prej pripisali kateri drugi bordojski sorti, z lepo mero kislin, ki vino dvignejo.

142,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Merlot Kozana
142,00 €
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Single vineyard
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Merlot
Struktura
sveže rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2016
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Kozana bošk | Goriška Brda
Nadmorska višina: 99,5 m
Zahodna lega. Zelo topla, amfiteatralna konfiguracija Zasajeno leta 1999.

Globoke, skorajda neprosojne rubinaste barve. Cvetica je dozorela, dramatična, po črnih sadežih, zrelih rdečih sadežih, kavi, sladiču, obenem pa pikantno, nekoliko po dimu, suhih slivah, tudi po hrastovini. Pove, da je bilo grozdje popolnoma zrelo, hkrati pa je ohranilo, kar se nam zdi ključno, živahnost in svežino.

Suho v ustih, sočno in kompaktno. Obenem, deluje strukturirano, s čvrstim taninskim oprijemom, ki bi ga prej pripisali kateri drugi bordojski sorti, z lepo mero kislin, ki vino dvignejo. Krepkega telesa, možat, a eleganca mi ni tuja. Z dolgim, pestrim pookusom, ki potrdi, da je vino še precej pred vrhuncem in da se ga splača počakati, saj ima zaradi čvrste strukture ter obilice sadnega naboja lep potencial zorenja.

Temperatura serviranja

16-18 °C

Videz

Globoke, skorajda neprosojne rubinaste barve.

Vonj

Cvetica je dozorela, dramatična, po črnih sadežih, zrelih rdečih sadežih, kavi, sladiču, obenem pa pikantno, nekoliko po dimu, suhih slivah, tudi po hrastovini.

Okus

Suho v ustih, sočno in kompaktno. Obenem, deluje strukturirano, s čvrstim taninskim oprijemom, ki bi ga prej pripisali kateri drugi bordojski sorti, z lepo mero kislin, ki vino dvignejo.

Ujemanje s hrano

rdečim mesom

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Merlot Kozana

142,00 €
Ocenite izdelek

Merlot Kozana
142,00 €