BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Akord

Akord je zanimiva zvrst traminca, rumenega muškata in kraljevine, ki jo 6 dni macerirajo – vse sorte skupaj. Prvi dve sorti dodata izrazito aromatičen profil, kraljevina prispeva lokalni karakter ter živahno kislino.

39,50 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Akord
39,50 €
Blagovna znamka
Linija
Šturm Zlata kolekcija
Država
Regija
Bela krajina
Barva
oranžno
Volumen
0,75 L
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
mirno macerirano vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2016
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Akord je zvrst treh belih sort, pridelajo ga dva do trikrat v desetletju. Sestavljajo ga traminec, rumeni muškat ter lokalna kraljevina. Prvi dve sorti dodata izrazito aromatičen profil, kraljevina prispeva lokalni karakter ter živahno kislino.

Vse sorte hkrati trgamo v njihovi popolni zrelosti. Po drozganju sledi mesec dni maceracije. Po 36 mesecev zorenja v hrastovih sodih vino brez filtracije napolnimo v steklenice. Rezultat je izrazito dišeče vino jantarne barve kompleksnih arom z zelo samosvojim karakterjem. Cvetica je raznolika in spominja na dozorelost, suho sadje, suhe fige, med, karamelo s kančkom lesa. Pomislimo, da nas v ustih čaka nekaj sladkega, a vino je popolnoma suho, nekoliko trpkasto, krepkega telesa z dolgim pookusom. Zelo samosvoje vino, ki mu slogovno težko najdemo par.

Je intenzivne, bogate zlato rumene barve. Vonj je intenziven ter zrel in na začetku spominja na preslico in gozdno podrast. Čez čas se odpre in iz njega zaveje prijetna sadnost z zrelo melono v ospredju. V ustih ne deluje čisto suho, zaznavni so tanini, kot posledica maceracije treh belih sort. Pookus je dolg in presenetljivo saden. Deluje sveže in zelo mineralno.

Temperatura serviranja

12-14 °C

Sortni sestav

traminec, rumeni muškat in kraljevina

Videz

Je intenzivne, bogate zlato rumene barve.

Vonj

Cvetica je izredno vabljiva, dozorela, bogata in raznolika – v ospredju zaznavamo sušeno belo cvetje, jasmin, suho sadje, suhe fige, med in karamelo s kančkom lesa, ki se prepletajo z notami sušenih začimb in rozin.

Okus

Pomislimo, da nas v ustih čaka nekaj sladkega, a vino je popolnoma suho in krepkega telesa. Izjemna uravnoteženost med intenzivnostjo okusa in prijetno mehkobo.

Ujemanje s hrano

rdečim mesom, s školjkami in škampom na buzari, gobami, artičokami

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Akord

39,50 €
Ocenite izdelek

Akord
39,50 €