tenzivno temno rubinasta barva. Vonj spominja na dozorele rdeče gozdne sadeže, zeleno papriko, suhe slive, vanilijo in dim.
Dolg opis
Intenzivno temno rubinasta barva. Vonj spominja na dozorele rdeče gozdne sadeže, zeleno papriko, suhe slive, vanilijo in dim. V okusu je vino srednje bogato. Zaznati je veliko dozorelih sadnih okusov, ki se lepo prepletajo s tanini. Okus zaključuje z lepim dolgim pookusom, v katerem je zaznati pridih lesa.
Videz
Intenzivno temno rubinasta barva
Vonj
Vonj spominja na dozorele rdeče gozdne sadeže, zeleno papriko, likviricijo, suhe slive, vaniljo in dim.
Okus
V okusu je vino srednje bogato. Zaznati je veliko dozorelih sadnih okusov, ki se lepo prepletajo s tanini. Okus zaključuje z lepim dolgim pookusom, v katerem je zaznati pridih lesa.
Pridelava
Razpecljano grozdje maceriramo 8–10 dni. Po izpeljanem biološkem razkisu vino zori v velikih hrastovih sodih, v manjši meri pa tudi v inoks posodi.
Ujemanje s hrano
vsemi vrstami biftkov, medaljonov, omakami na bazi popra, česna, tartufov, zrelimi siri