Dolg opis
Intenzivno rubinasto rdeče z rdečkastimi odtenki. Aroma spominja na zrele maline, nadaljnje odpiranje vina pa poraja cvetlične vonjave, ki se dopolnjujejo z občutki vanilije in dima. Nežen in žametast okus, dobro sestavo med kislino in elegantnimi tanini, z dolgo organoleptično persistenco, s svežimi občutki po menti.
Videz
To vino krasi rubinasta barva z opečnatimi odtenki na robu kozarca.
Vonj
Intenziven vonj nas spomni na dozorele gozdne sadeže, črni ribez, likviricijo, slivovo marmelado, višnje v žganju, gozdno podrast, usnje ter na plemenito, dozorelo noto lesa.
Okus
V okusu je vino polno, mehko in bogato. Sadnost zrele višnje se lepo prepleta z mineralnostjo in dozorelimi sladkastimi tanini. Plemenitost pa vinu daje tudi lep, dolg pookus s prijetno noto lesa.
Pridelava
Razpecljano grozdje maceriramo od 10 do 14 dni pri temperaturi od 25 do 29 °C. Po prešanju in opravljenem biološkem razkisu vino zori v velikih hrastovih sodih in barikovih sodčkih najmanj 24 mesecev.
Ujemanje s hrano
divjačino, rdečim mesom in zrelimi siri