Cabernet sauvignon Capris
Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov. Lepo se prileže tudi k divjačini.
10,90 €
Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Dolg opis
Globoko intenzivna rubinasta barva z granatnim odtenkom. V aromi tega vina najdemo zrelo višnjo, slivovo marmelado, zeleni poper, temno čokolado, podrast, v zaključku pa lahko uživamo v prefinjenih notah lesa. Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Zaključuje z lepim, dolgim pookusom, v katerem nas razvajajo žametni tanini.
Vino in hrana: Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov. Lepo se prileže tudi k divjačini.
Vino in hrana: Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov. Lepo se prileže tudi k divjačini.
Temperatura serviranja
16-18 °C
Videz
intenzivna rubinasta barva z nežnimi opečnatimi odtenki na robu kozarca
Okus
V okusu je vino bogato, strukturno in lepo dozorelo. V ustih prevladujejo note dozorelega temnega jagodičevja in zelišč. Tanini so zreli, sladkasti in s plemenitim pridihom lesa dajejo vinu prijeten, dolg pookus.
Pridelava
Grozdne jagode maceriramo od 12 do 16 dni pri temperaturi od 25 do 29 °C. Po prešanju sledi biološki razkis in zorenje v velikih hrastovih sodih in barikovih sodčkih vsaj 24 mesecev.
Vonj
Bogata in kompleksna aromatika tega vina spominja na suhe slive, višnje v žganju, gozdno podrast, saje, likviricijo, beli poper, usnje in zelišča.
Ujemanje s hrano
rdečim mesom, divjačino, srednje zrelimi siri, florentincem, biftki, pikantnimi omakami
Ocene in komentarji
Skupna ocena:

Cabernet sauvignon Capris
10,90 €Ocenite izdelek
Prijava