Katalog poslovnih daril 2023 je tu! 

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Cabernet sauvignon Capris

Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov. Lepo se prileže tudi k divjačini.

11,90 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Cabernet sauvignon Capris
11,90 €
Blagovna znamka
Linija
Capris
Država
Regija
Slovenska Istra
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Cabernet Sauvignon
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
14,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Globoko intenzivna rubinasta barva z granatnim odtenkom. V aromi tega vina najdemo zrelo višnjo, slivovo marmelado, zeleni poper, temno čokolado, podrast, v zaključku pa lahko uživamo v prefinjenih notah lesa. Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Zaključuje z lepim, dolgim pookusom, v katerem nas razvajajo žametni tanini.

Vino in hrana: Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov. Lepo se prileže tudi k divjačini.

Temperatura serviranja

16-18 °C

Videz

intenzivna rubinasta barva z nežnimi opečnatimi odtenki na robu kozarca

Okus

V okusu je vino bogato, strukturno in lepo dozorelo. V ustih prevladujejo note dozorelega temnega jagodičevja in zelišč. Tanini so zreli, sladkasti in s plemenitim pridihom lesa dajejo vinu prijeten, dolg pookus.

Pridelava

Grozdne jagode maceriramo od 12 do 16 dni pri temperaturi od 25 do 29 °C. Po prešanju sledi biološki razkis in zorenje v velikih hrastovih sodih in barikovih sodčkih vsaj 24 mesecev.

Vonj

Bogata in kompleksna aromatika tega vina spominja na suhe slive, višnje v žganju, gozdno podrast, saje, likviricijo, beli poper, usnje in zelišča.

Ujemanje s hrano

rdečim mesom, divjačino, srednje zrelimi siri, florentincem, biftki, pikantnimi omakami

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Cabernet sauvignon Capris

11,90 €
Ocenite izdelek

Cabernet sauvignon Capris
11,90 €