Okus je bogat in zelo širok. Prijetne kisline držijo to bogato vino še vedno živahno in zrelo sadno. Refošk se lepo ujame z bogato in tudi bolj mastno hrano. Vsekakor je dober spremljevalec suhomesnatih izdelkov, steakov, biftkov in mesnih jedi z žara.
Dolg opis
Pridelava: Odlično zrelo grozdje maceriramo do 18 dni. Vino ostane do konca biološkega razkisa v velikih hrastovih sodih, nato pa ga pretočimo v barrique sodčke, kjer zori še najmanj dve leti.
Intenzivno rubinasta barva. V vonju nas preseneti obilo zrele sadnosti, ki spominja na zrele robidnice, džem, višnjo, murvo, borovnico in suhe mediteranske začimbe. Začutiti je tudi pridih lesa in podrasti. Okus je bogat in zelo širok. Prijetne kisline držijo to bogato vino še vedno živahno in zrelo sadno. Lepa struktura taninov in ekstraktnost dajejo vinu dolg in lep pookus.
Vino in hrana: Refošk se lepo ujame z bogato in tudi bolj mastno hrano. Vsekakor je dober spremljevalec suhomesnatih izdelkov, steakov, biftkov in mesnih jedi z žara.
Videz
Intenzivna rubinasta barva z vijoličnimi odtenki
Vonj
V vonju nas preseneti obilo zrele sadnosti, ki spominja na zrele robidnice, višnjo, murvo in borovnico, ki se lepo prepletajo z notami lesa podrasti in začimb. Začutiti je tudi pridih lesa in podrasti.
Okus
Okus je bogat in zelo širok. Prijetne kisline ohranjajo to bogato vino živahno in zrelo sadno. Lepa struktura taninov in ekstraktnost dajeta vinu dolg in lep pookus.
Pridelava
Odlično zrelo grozdje maceriramo do 18 dni. Vino ostane do konca biološkega razkisa v velikih hrastovih sodih, nato pa ga pretočimo v barikovih sodčke, kjer zori še najmanj dve leti.
Ujemanje s hrano
bogato in bolj mastno hrano, suhomesnatimi izdelki, biftki, steaki