BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Sladki refošk

Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladuje zrelo rdeče sadje ter robidnica, borovnica in višnja. Vino se krasno druži s sladicami iz rdečih ter črnih gozdnih sadežev in jagodičevja.

8,96 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Sladki refošk
8,96 €
Blagovna znamka
Linija
Vinakoper Zakladi Istre
Tip
rdeča vina
Država
Regija
Slovenska Istra
Barva
rdeče
Volumen
0,5 L
Sorta
Refošk
Struktura
predikatno vino
Sladkorna stopnja
sladko
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Pridelava: Ročna trgatev oktobra. Po peclanju in drozganju je bila opravljena 4-dnevna maceracija. Ko je vino doseglo želeno alkoholno stopnjo, je bila fermentacija prekinjena s hlajenjem in filtracijo. Vino je zorelo v inox sodih do stekleničenja.

Vino je bistro. z intenzivno temno rubinasto barvo, na robovih kozarca pa opazimo tudi lepe vijolične odtenke. Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladuje zrelo rdeče sadje ter robidnica, borovnica in višnja. V okusu je vino sladko, izredno polno in bogato. V ustih se nam ponovi paleta zrelega sadja, ki jo srečamo tudi v vonju. Vino zaradi svoje prijetne kisline in finih taninov ne deluje osladno, temveč nas lepo zapelje v dolg in bogat pookus.

Vino in hrana: Vino se krasno druži s sladicami iz rdečih ter črnih gozdnih sadežev in jagodičevja. Zelo lepo se poda tudi kot preliv preko sladoleda ali strjenke. Lahko nam nadomesti sladico.

Temperatura serviranja

12-15 °C

Videz

Vino je bistro, z intenzivno temnorubinasto barvo, na robovih kozarca pa opazimo tudi lepe vijolične odtenke.

Vonj

Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladujejo robidnica, borovnica in višnja.

Okus

V okusu je vino sladko, izredno polno in bogato. V ustih se nam ponovi paleta zrelega sadja, ki jo srečamo že v vonju. Vino zaradi svoje prijetne kisline in finih taninov ne deluje osladno, temveč nas lepo zapelje v dolg in bogat pookus.

Pridelava

Po peclanju in drozganju je bila opravljena 4-dnevna maceracija pri temperaturi 25 °C. Ko je vino doseglo želeno alkoholno stopnjo, je bila fermentacija prekinjena s hlajenjem in filtracijo. Vino je zorelo v inoks posodah do stekleničenja

Ujemanje s hrano

sladicami iz rdečih in črnih gozdnih sadežev, sladoledom, strjenko

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sladki refošk

8,96 €
Ocenite izdelek

Sladki refošk
8,96 €