Katalog poslovnih daril 2023 je tu! 

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Sladki refošk

Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladuje zrelo rdeče sadje ter robidnica, borovnica in višnja. Vino se krasno druži s sladicami iz rdečih ter črnih gozdnih sadežev in jagodičevja.

8,96 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Sladki refošk
8,96 €
Blagovna znamka
Linija
Vinakoper Zakladi Istre
Tip
rdeča vina
Država
Regija
Slovenska Istra
Barva
rdeče
Volumen
0,5 L
Sorta
Refošk
Struktura
predikatno vino
Sladkorna stopnja
sladko
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Pridelava: Ročna trgatev oktobra. Po peclanju in drozganju je bila opravljena 4-dnevna maceracija. Ko je vino doseglo želeno alkoholno stopnjo, je bila fermentacija prekinjena s hlajenjem in filtracijo. Vino je zorelo v inox sodih do stekleničenja.

Vino je bistro. z intenzivno temno rubinasto barvo, na robovih kozarca pa opazimo tudi lepe vijolične odtenke. Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladuje zrelo rdeče sadje ter robidnica, borovnica in višnja. V okusu je vino sladko, izredno polno in bogato. V ustih se nam ponovi paleta zrelega sadja, ki jo srečamo tudi v vonju. Vino zaradi svoje prijetne kisline in finih taninov ne deluje osladno, temveč nas lepo zapelje v dolg in bogat pookus.

Vino in hrana: Vino se krasno druži s sladicami iz rdečih ter črnih gozdnih sadežev in jagodičevja. Zelo lepo se poda tudi kot preliv preko sladoleda ali strjenke. Lahko nam nadomesti sladico.

Temperatura serviranja

12-15 °C

Videz

Vino je bistro, z intenzivno temnorubinasto barvo, na robovih kozarca pa opazimo tudi lepe vijolične odtenke.

Vonj

Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladujejo robidnica, borovnica in višnja.

Okus

V okusu je vino sladko, izredno polno in bogato. V ustih se nam ponovi paleta zrelega sadja, ki jo srečamo že v vonju. Vino zaradi svoje prijetne kisline in finih taninov ne deluje osladno, temveč nas lepo zapelje v dolg in bogat pookus.

Pridelava

Po peclanju in drozganju je bila opravljena 4-dnevna maceracija pri temperaturi 25 °C. Ko je vino doseglo želeno alkoholno stopnjo, je bila fermentacija prekinjena s hlajenjem in filtracijo. Vino je zorelo v inoks posodah do stekleničenja

Ujemanje s hrano

sladicami iz rdečih in črnih gozdnih sadežev, sladoledom, strjenko

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sladki refošk

8,96 €
Ocenite izdelek

Sladki refošk
8,96 €