Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladuje zrelo rdeče sadje ter robidnica, borovnica in višnja. Vino se krasno druži s sladicami iz rdečih ter črnih gozdnih sadežev in jagodičevja.
Dolg opis
Pridelava: Ročna trgatev oktobra. Po peclanju in drozganju je bila opravljena 4-dnevna maceracija. Ko je vino doseglo želeno alkoholno stopnjo, je bila fermentacija prekinjena s hlajenjem in filtracijo. Vino je zorelo v inox sodih do stekleničenja.
Vino je bistro. z intenzivno temno rubinasto barvo, na robovih kozarca pa opazimo tudi lepe vijolične odtenke. Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladuje zrelo rdeče sadje ter robidnica, borovnica in višnja. V okusu je vino sladko, izredno polno in bogato. V ustih se nam ponovi paleta zrelega sadja, ki jo srečamo tudi v vonju. Vino zaradi svoje prijetne kisline in finih taninov ne deluje osladno, temveč nas lepo zapelje v dolg in bogat pookus.
Vino in hrana: Vino se krasno druži s sladicami iz rdečih ter črnih gozdnih sadežev in jagodičevja. Zelo lepo se poda tudi kot preliv preko sladoleda ali strjenke. Lahko nam nadomesti sladico.
Videz
Vino je bistro, z intenzivno temnorubinasto barvo, na robovih kozarca pa opazimo tudi lepe vijolične odtenke.
Vonj
Intenzivno sadne aromatike, kjer prevladujejo robidnica, borovnica in višnja.
Okus
V okusu je vino sladko, izredno polno in bogato. V ustih se nam ponovi paleta zrelega sadja, ki jo srečamo že v vonju. Vino zaradi svoje prijetne kisline in finih taninov ne deluje osladno, temveč nas lepo zapelje v dolg in bogat pookus.
Pridelava
Po peclanju in drozganju je bila opravljena 4-dnevna maceracija pri temperaturi 25 °C. Ko je vino doseglo želeno alkoholno stopnjo, je bila fermentacija prekinjena s hlajenjem in filtracijo. Vino je zorelo v inoks posodah do stekleničenja
Ujemanje s hrano
sladicami iz rdečih in črnih gozdnih sadežev, sladoledom, strjenko