BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Duet Lex magnum 2014

Vina Lex so nadgradnja linije Klasik. So zvrsti, pridelane iz izbranega grozdja starejših vinogradov na najboljših legah. Vina Lex so bogatejša, bolj strukturna od vin linije Klasik. Primerna so za nadaljnje zorenje, ko praviloma postanejo še bolj zanimiva. Predstavljajo sobivanje strukture, moči in elegance. Pridelujemo jih vsako leto, pogoji vsakega posameznega letnika pa vplivajo na pridelano količino.

136,60 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Duet Lex magnum 2014
136,60 €
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Lex
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
1,5 L
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2014
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Barva je globoka rubinasta z nekaj odtenki granatne, ki nakazujejo dozorevanje. Cvetica je intenzivna, najdemo kopico zrelih rdečih in temno rdečih sadežev, ki se lepo
prepleteni z vonji dozorevanja v hrastovih sodčkih visoke kakovosti. Temna češnja, višnja, vanilja, kanček pikantnega črnega popra, tudi po dimu, s časom pa najdemo še nežne cvetne zaznave kot je vijolica... Vse skupaj prav lepo prepleteno v enovito vonjalno zaznavo visoke kakovosti, ki je zelo vabljiva. Deluje živahno in gibko. Cvetica kljub nekaj letom dozorevanja še vedno deluje mladostno, kot da šele stopa na pot.

V ustih je suho, telo je krepko. Taninski oprijem je čvrst, taninska osnova pa bogata z jasno nalogo, da vino popelje desetletje, ob najboljših letnikih morda celo dve ali tri, v
prihodnost. Kisline so na višji strani, zrele. Okus v ustih je bogat, intenziven, kompleksen, predvsem pa trajen. Pookus je dolg, v njem pa poleg sadnih not prevladujejo predvsem sladke začimbe kot so nageljnove žbice in muškatni orešček.

Temperatura serviranja

18 ˚C

Videz

rubinaste barve

Vonj

intezivna cvetica; zreli rdeči in temno rdeči sadeži, vonji dozorevanja v hrastovih sodčkih

Okus

suho vino krepkega telesa

Ujemanje s hrano

divjačina, jelen, florentinec, zrezki iz odležanega mesa, ki so še nekoliko rožnati

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Duet Lex magnum 2014

136,60 €
Ocenite izdelek

Duet Lex magnum 2014
136,60 €