BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Sivi pinot

Ponuja arome po lešnikih, tudi cvetje ter nekaj značilne pikantnosti sivega pinota. Ohrani svežino, ki pri briških sivih pinotih ni vedno prisotna. Ko je mlad, deluje nekoliko neizklesano, vedno polno, krepkejše. Redek slog na naših koncih.

22,59 €

Na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Sivi pinot
22,59 €
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Classic
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sivi Pinot
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
14,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Kot sorta zna biti malce zadržan, skorajda apatičen, razen če ga ne spravimo do skrajnosti. Trgamo ga pri polni zrelosti (ne prezrelosti). Ohrani svežino, ki pri briških sivih pinotih ni vedno prisotna. Ko je mlad, deluje nekoliko neizklesano, vedno polno, krepkejše. Redek slog na naših koncih: bodisi ga vzljubite ali pa ne. Prej spominja na alzaški slog kot na karkoli drugega.

Srednje globoke zlatorumene barve z nežnim čebulnim odtenkom. Cvetica je nežnejša, sadna, deliktna. Rdeča jabolka, sočni rumeni sadeži, breskev. Tudi nekoliko pikantno – muškatni orešček, vanilja. Lepo pove, da je sivi pinot aromatična sorta.

Suho, z masleno teksturo, srednjega do krepkega telesa, z nekoliko višjo stopnjo kisline kot je običajna za sive pinote iz Brd. Intenzivnega, bogatega okusa. Prvovrsten briški sivi pinot, ki je poln, bogat, intenziven, a nikakor prebogat, vroč, topel.

Temperatura serviranja

12 °C

Videz

Srednje globoke zlatorumene barve z nežnim čebulnim odtenkom.

Vonj

Cvetica je nežnejša, sadna, deliktna. Rdeča jabolka, sočni rumeni sadeži, breskev. Tudi nekoliko pikantno – muškatni orešček, vanilja. Lepo pove, da je sivi pinot aromatična sorta.

Okus

Suho, z masleno teksturo, srednjega do krepkega telesa, z nekoliko višjo stopnjo kisline kot je običajna za sive pinote iz Brd. Intenzivnega, bogatega okusa

Ujemanje s hrano

njoki, morska rižota, piščanec

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sivi pinot

22,59 €
Ocenite izdelek

Sivi pinot
22,59 €