Briljantne, zlatorumene barve z rahlim jantarnim odtenkom. V vinu se odsevajo številni, srednje veliki in obstojni mehurčki.
Dolg opis
Intenziven in prefinjen bouquet razkriva zrelo rumeno jabolko, breskev, mango, limono, tudi skorjo suhe pomaranče, za tem note marcipana, masla, sladkega kruha, pa toasta in vanilje. Obenem se zeliščna nota rožmarina spogleduje z razbeljenim kamnom.
V ustih je vino popolnoma suho in mehkobno, usta nam prijetno zaobjame. Perlaž in svežina lepo poudarita njen osvežujoč karakter, ki se zaključi s tem mehkobnim in mineralnim pookusom. Intenzivno in strukturirano peneče vino, z elegantnim in obstojnim pookusom.
Primerno za aperitiv s prijatelji, ostrigah, brancinovem carpaccio ali lososovem sashimiju. Tudi ob testeninah s kremasto omako.
Penina, klasicna metoda, zero dosage.
Videz
Briljantne, zlatorumene barve z rahlim jantarnim odtenkom. V vinu se odsevajo številni, srednje veliki in obstojni mehurčki.
Vonj
Intenziven in prefinjen bouquet razkriva zrelo rumeno jabolko, breskev, mango, limono, tudi skorjo suhe pomaranče, za tem note marcipana, masla, sladkega kruha, pa toasta in vanilje.
Okus
V ustih je vino popolnoma suho in mehkobno, usta nam prijetno zaobjame.
Pridelava
Grozdje zrepkamo in ga po 12h hladne grozdje stisnemo in pustimo da se grozdni sok naravno očisti. Fermentacija se začne v inox cisternah in konča v barikih.
Ujemanje s hrano
ostrigami, brancinovem carpacciom, lososovim sashimijem, testeninami s kremasto omako