BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Penina Kapovolto

Briljantne, zlatorumene barve z rahlim jantarnim odtenkom. V vinu se odsevajo številni, srednje veliki in obstojni mehurčki.

33,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Penina Kapovolto
33,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Chardonnay
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
12 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Intenziven in prefinjen bouquet razkriva zrelo rumeno jabolko, breskev, mango, limono, tudi skorjo suhe pomaranče, za tem note marcipana, masla, sladkega kruha, pa toasta in vanilje. Obenem se zeliščna nota rožmarina spogleduje z razbeljenim kamnom.

V ustih je vino popolnoma suho in mehkobno, usta nam prijetno zaobjame. Perlaž in svežina lepo poudarita njen osvežujoč karakter, ki se zaključi s tem mehkobnim in mineralnim pookusom. Intenzivno in strukturirano peneče vino, z elegantnim in obstojnim pookusom.

Primerno za aperitiv s prijatelji, ostrigah, brancinovem carpaccio ali lososovem sashimiju. Tudi ob testeninah s kremasto omako.

Penina, klasicna metoda, zero dosage.

Temperatura serviranja

8-10 °C

Videz

Briljantne, zlatorumene barve z rahlim jantarnim odtenkom. V vinu se odsevajo številni, srednje veliki in obstojni mehurčki.

Vonj

Intenziven in prefinjen bouquet razkriva zrelo rumeno jabolko, breskev, mango, limono, tudi skorjo suhe pomaranče, za tem note marcipana, masla, sladkega kruha, pa toasta in vanilje.

Okus

V ustih je vino popolnoma suho in mehkobno, usta nam prijetno zaobjame.

Sortni sestav

chardonnay 100%

Pridelava

Grozdje zrepkamo in ga po 12h hladne grozdje stisnemo in pustimo da se grozdni sok naravno očisti. Fermentacija se začne v inox cisternah in konča v barikih.

Ujemanje s hrano

ostrigami, brancinovem carpacciom, lososovim sashimijem, testeninami s kremasto omako

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Penina Kapovolto

33,00 €
Ocenite izdelek

Penina Kapovolto
33,00 €