Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Veliko rdeče 2015

Vino predstavlja Movio v svojem bistvu, izražajoč eleganco in kompleksnost. Aroma popolnoma zapolni usta in ponuja enkratno, dolgotrajno izkušnjo.

58,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Veliko rdeče 2015
58,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2015
Alkoholna stopnja
13 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Veliko rdeče sestavljajo merlot, ki daje hrbtenico in značaj vinu, cabernet sauvignon, ki skrbi za aromatičnost in modri pinot, ki prinaša eleganco in pričara posebne okuse.
Barva je srednje globoka, rubinasta in ponosno kaže častitljivo starost vina. Tudi fina in slojevita cvetica, ki je prej nežna kot izrazita, govori o dozorelosti. Note črnega ribeza in pikantne note namigujejo na bordoške sorte, ki prihajajo iz sveže, hladnejše klime. Dopolnjujejo jih note po tartufih, črni čokoladi ter finem hrastovem lesu. V ustih je suho z dozorelimi, gibkimi tanini ter svileno teksturo. Aroma popolnoma zapolni usta in ponuja enkratno, dolgotrajno izkušnjo.

Temperatura serviranja

16-18 °C

Videz

srednje globoke rubinaste barve

Vonj

fina, nežna in slojevita cvetica; note črnega ribeza in pikantne note

Okus

suho vino z dozorelimi, gibkimi tanini ter svileno teksturo; aroma popolnoma zapolni usta in ponuja enkratno, dolgotrajno izkušnjo

eko

Da

Sortni sestav

Merlot, Cabernet sauvignon, Modri pinot

Pridelava

grozdje zrepkamo in damo v vinifikator, kjer se vretje začne z avtohtonimi kvasovkami; po končanem vretju počakamo še en teden, nato grozdje stisnemo in pripravimo na zorenje v sodih; vse sorte so vinificirane ločeno

Ujemanje s hrano

jedi iz govedine ali divjačine

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Veliko rdeče 2015

58,00 €
Ocenite izdelek

Veliko rdeče 2015
58,00 €