BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Chardonnay Kozana magnum 2017

Navkljub krepkemu telesu deluje umirjeno, skladno in uravnoteženo. Vino z obilico naboja ter finim dolgim slanim pookusom. Prvovrsten Chardonnay.

95,60 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Chardonnay Kozana magnum 2017
95,60 €
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Single vineyard
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
1,5 L
Sorta
Chardonnay
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

100 % chardonnay iz ene lege Kozana polje. Nadmorska višina: 127,2 m. Severno-zahodna lega – sončna, a tudi bolj vetrovna. Prst: opoka z velikimi kamni, veliko vode v globini hriba, izjemna prepustnost tal. Trte z zelo globokimi koreninami. Zasajeno leta 1986.

Uspelo nam je poudariti, ker se je že nekaj časa nakazovalo – ta 25 let star vinograd je tako poseben, tako drugačen, da si zasluži svoje vino. Vrhnja plast zemlje je plitva, pod njo je kamnita plast, ki daje vinu mineralnost. Višja lega ohranja svežino. Vino z globino, širino in dolžino. Resničen izraz vinograda in lege, saj je pridelan na enak način kot naš chardonnay »riserva«. Potencial staranja je vsaj 10 let, morda več.

Barva je globlja, zlatorumena z lepim leskom. Cvetica je skorajda diskretna, a takoj zaznamo bogastvo, prepletenost, fineso, spominja na maslo, mokro kamenje, z nežno sadno noto po breskvi in karameli.

V ustih je suho, bogato, intenzivnega okusa. Tekstura je oljnata, vino sočno, mestoma se nam celo zazdi kot da je malce sladko. Navkljub krepkemu telesu deluje umirjeno, skladno in uravnoteženo. Vino z obilico naboja ter finim dolgim slanim pookusom.

Ujema se z filejem tune, ki je že v smeri mesa, a je še vedno riba. Z nežno prilogo popra. Zelo dobro očisti usta.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Barva je globlja, zlatorumena z lepim leskom.

Vonj

Cvetica je skorajda diskretna, a takoj zaznamo bogastvo, prepletenost, fineso, spominja na maslo, mokro kamenje, z nežno sadno noto po breskvi in karameli.

Okus

V ustih je suho, bogato, intenzivnega okusa. Tekstura je oljnata, vino sočno, mestoma se nam celo zazdi kot da je malce sladko. Navkljub krepkemu telesu deluje umirjeno, skladno in uravnoteženo

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Chardonnay Kozana magnum 2017

95,60 €
Ocenite izdelek

Chardonnay Kozana magnum 2017
95,60 €