Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!
Popust -40%

Laški rizling

Vino je suho, srednjega telesa, s pestro cvetico. V ustih je vino polno, z lepimi zrelimi kislinami, ki naredijo vino živahno. Krepkejše in prijetno vino z dolgim pookusom.

5,34 €

-40% 8,90 €
Ni na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)

Ni več na voljo

Obvesti me, ko bo izdelek na zalogi:
Blagovna znamka
Linija
Šturm Modra kolekcija
Država
Regija
Bela krajina
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Laški Rizling
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2016
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Nežne zlatorumene barve z mladostno cvetico, ki zadiši po cvetju in rumenem sadju. Suho vino oljnate teksture in mineralnih zazanav. Čutiti je čistost okusov ter nežno noto lesa, ki se izrazi v polnosti in zaokroženosti. Laški rizling, ki izraža harmonijo med polnim telesom, alkoholom in svežino. Krepkejše in prijetno vino z dolgim pookusom.

Grozdje laškega rizlinga modre kolekcije je potrgano popolnoma zdravo in v polni zrelosti, ko je že delno napadeno z žlahtno gnilobo. Grozdje prihaja z lapornatih tal z znamenite lege Sveta Ana. Povremo ga na nižjih temperaturah, da ohrani sortne značilnosti, nakar zori približno 6 mesecev v jeklenih cisternah na finih, zdravih drožeh. Vino je suho, srednjega telesa, pestrega in polnejšega okusa, z lepimi zrelimi kislinami.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Nežne zlatorumene barve z mladostno cvetico, ki zadiši po cvetju in rumenem sadju.

Vonj

Zadiši po cvetju in rumenem sadju

Okus

Čutiti je čistost okusov ter nežno noto lesa, ki se izrazi v polnosti in zaokroženosti. Laški rizling, ki izraža harmonijo med polnim telesom, alkoholom in svežino.

Ujemanje s hrano

perutnino in ribami

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Laški rizling

5,34 €
Ocenite izdelek