BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Modra frankinja Vrbanjka

100% Modra frankinja, za katero skrbno izberemo grozdje le s srednjega, najstrmejšega pobočja Plešivice, kjer so tla najplitkejša in vsebujejo največ apnenčastega skeleta, kar daje vinu globino, kompleksnost in eleganco. Pravi “Cru” in resničen odraz, kaj najboljši terroirji Bele krajine lahko ponudijo.

27,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Modra frankinja Vrbanjka
27,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Bela krajina
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Modra frankinja
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
13,5 %
Vsebuje
Sulfit

Dolg opis

Vrbanjka 2017 kaže globino in kompleksnost, ki jo redko najdemo v vsakem letniku. Na nos se prepletajo pikantne arome belega popra in muškatnega oreščka ter sadne arome, ki spominjajo na maline, borovnice, robide, najdemo pa tudi suha zelišča. Na okus je vino polno, zrelo, a hkrati sveže z zelo dolgim ​​pookusom. Tanini so še vedno prisotni, vendar je vino že prijetno pitno. Eleganca, kompleksnost, moč, finesa in svežina v kozarcu. To je vino, narejeno za dolgo staranje. Pijte med leti 2020 in 2032.

Grozdje, namenjeno temu vinu, je izključno iz enega vinograda Vrbanjke iz Plešivice. Trgatev za Vrbanjko poteka le na najbolj strmem delu vinograda, kjer so tla najrevnejša z največjim proporcem apnenčastega skeleta. Revne rastne razmere vplivajo na majhne jagode, majhne grozde in nizek pridelek, kar pa vinu prinaša koncentracijo in kompleksnost. Grozdje je ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje, razpecljano in cele jagode fermentiarjo v odprtih kadeh 25 dni. Po končanem mlečno-kislinskem razkisu v posodi iz nerjavečega jekla vino zori eno leto v dve leti rabljenih barique in 500-litrskih sodčkih francoskega hrasta. Vino ni filtrirano.

Vsebuje sulfite.

Temperatura serviranja

16-18 °C

Videz

Eleganca, kompleksnost, moč, finesa in svežina v kozarcu.

Vonj

Na nos se prepletajo pikantne arome belega popra in muškatnega oreščka ter sadne arome, ki spominjajo na maline, borovnice, robide, najdemo pa tudi suha zelišča.

Okus

Na okus je vino polno, zrelo, a hkrati sveže z zelo dolgim ​​pookusom. Tanini so še vedno prisotni, vendar je vino že prijetno pitno.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Modra frankinja Vrbanjka

27,00 €
Ocenite izdelek

Modra frankinja Vrbanjka
27,00 €