Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Penina Capris Rose

Vino spremlja iskriva, intenzivno roza barva s češnjevo rdečimi odtenki. Vino je razigrano z drobnimi mehurčki, ki se sproščajo v verižicah. V aromi tega vina nas očara prijeten vonj malin, češenj, gozdnih jagod, brusnic in rdečega ribeza.

7,64 €

Ni na zalogi.
(0)

Ni več na voljo

Obvesti me, ko bo izdelek na zalogi:
Blagovna znamka
Linija
Capris
Država
Regija
Slovenska Istra
Barva
rose
Volumen
0,75 L
Sorta
Penine
Struktura
penine
Sladkorna stopnja
brut
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
12 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino spremlja iskriva, intenzivno roza barva s češnjevo rdečimi odtenki. Vino je razigrano z drobnimi mehurčki, ki se sproščajo v verižicah. V aromi tega vina nas očara prijeten vonj malin, češenj, gozdnih jagod, brusnic in rdečega ribeza. V ustih najdemo veliko prijetnih okusov svežih jagod, rdečega sadja, še posebej malin, češenj in rdečega ribeza, razigranih s prijetnimi mehkimi mehurčki.

Fantastičen aperitiv! Lahko samostojno kot penina za druženje ali k jedem iz morskih sadežev, hladnim predjedem, testeninam in rižotam z lažjimi omakami, perutnini, sadju … Odlična je tudi za pripravo sorbetov.

Temperatura serviranja

6-8 °C

Videz

vino spremlja iskriva, intenzivno roza barva s češnjevo rdečimi odtenki. Vino je razigrano z drobnimi mehurčki, ki se sproščajo v verižicah.

Vonj

v aromi tega vina nas očara prijeten vonj malin, češenj, gozdnih jagod, brusnic in rdečega ribeza.

Okus

v ustih najdemo veliko prijetnih okusov svežih jagod, rdečega sadja, še posebej malin, češenj in rdečega ribeza, razigranih s prijetnimi mehkimi mehurčki.

Sortni sestav

refošk, merlot

Pridelava

Na grozdju je opravljena kratka maceracija, kjer vino pridobi značilno roza barvo. Sledi fermentacija po tehnologiji belih vinskih sort pri temperaturi 14–18 °C.

Ujemanje s hrano

morskimi sadeži, testeninami, rižotami, perutnino, sadjem

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Penina Capris Rose

7,64 €
Ocenite izdelek