Slovenija
Ferdinand
Slog vinske hiše Ferdinand danes oblikuje Matjaž Četrtič, agronom, ki je že v otroštvu začutil, da želi postati vinar. S tem je obudil družinsko tradicijo, saj se je z vinarstvom že zelo uspešno ukvarjala družina Matjaževega pranonota Ferdinanda. Prizadevajo si razumeti vsako posamezno rastišče in mikroklimo, ki najbolj ustrezata določeni sorti vinske trte. Na podlagi tega izbirajo optimalne lege, določajo donosnost in najprimernejši čas trgatve. Tako pridelajo najboljše grozdje, ki ga na spontan – naraven – način spremenijo v unikatno vino. Vina so slogovno in tehnično dovršena, obenem pa imajo osebno, unikatno noto, ki izvira iz ljubezni do narave in vinarske strasti.

Linije
Izbor vin
Prikaži vse
Epoca rdeče
29,50 €
Ferdinand
Slovenija
·
Goriška brda
·
Rdeče
·
Suho
·
2019
·
Vino z intenzivnim, polnim, sadnim okusom in močno strukturo z lepo vkomponirano taničnostjo. Cvetica je poudarjena, temna, dramatična, kompaktna in polna. Diši po dimu, suhih slivah, ikviriciji in lesu. Arome zrelega jagodičevja in slivove marmelade s pridihom vanilje.
Malvazija
13,00 €
Ferdinand
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Suho
·
2021
·
Suho v ustih, z lepo mero kislin, glede na sorto (in poreklo), otip v ustih daje tako občutek oljnate teksture kot svežine CO2. Dobra okusnost v ustih, kjer najdemo še maslene tone. Več smo z njo, bolj se nam približa, več pokaže. Stiskanje ročno trganega grozdja pod nizkim tlakom, ohlajanje mošta na 10 °C, po 24-urnem usedanju pretok čistega mošta v posode iz nerjavečega jekla, vretje vina, fermentacija, nato hiter pretok zaradi ohranjanja sadnosti, brez biološkega razkisa, ustekleničenje poleti v letu po trgatvi.
Rebula Epoca
24,00 €
Ferdinand
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Suho
·
2020
·
Vino je slamnato rumeno z zlatimi odsevi. Vonj je intenziven in kompleksen. Prevladujejo arome zrelega rumenega sadja. Okus je mineralen, kompleksen, z izrazitim sadnim in zeliščnim pookusom.Prva in najpomembnejša sorta v kleti Ferdinand je rebula, ki ji posvečamo veliko pozornosti in jo predstavljamo v vseh linijah vin – kot sveže vino (klasična rebula), zorjeno v hrastovih sodih (Época), kot macerirano rebulo (Brutus) in v penečem vinu Sinefinis.