Tudi naše podjetje so prizadele poplave. Vaša naročila bodo odposlana z nekoliko zamude. Hvala za razumevanje!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Merlot

Mešanica zrelih svežih sadežev in pikantnosti, ki ponudijo jasno, vabljivo zaznavo. Zrele češnje, črni poper. Suho v ustih, z zmerno mero kislin, nižjimi tanini, ki so lepo zreli. Zelo v slogu modernih sortnih rdečih vin iz novega sveta.

13,00 €

Ni na zalogi.
(0)

Ni več na voljo

Obvesti me, ko bo izdelek na zalogi:
Blagovna znamka
Linija
Ferdinand Klasična vina
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Merlot
Struktura
sveže rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2022
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino je globlje rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Suho v ustih, z zmerno mero kislin, nižjimi tanini, ki so lepo zreli. Zelo v slogu modernih sortnih rdečih vin iz novega sveta. Prav lep mlad merlot!

grozdje ročno potrgamo, ga v kleti specljamo in pustimo macerirati osem dni, od tega prva dva na 10 °C, da pridobimo oziroma ohranimo čim več sadnosti, tipične za merlot. Vino sprešamo in pretočimo v posode iz nerjavečega jekla, v katerih se fermentacija dokonča, kasneje pa poteka še biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo.

Temperatura serviranja

16-18 °C

Videz

Globlje rubinaste barve z vijoličnimi odtenki.

Vonj

Cvetica je prijetna, dokaj poudarjena, mladostna. Mešanica zrelih svežih sadežev in pikantnosti, ki ponudijo jasno, vabljivo zaznavo. Zrele češnje, črni poper

Okus

Suho v ustih, z zmerno mero kislin, nižjimi tanini, ki so lepo zreli, vino navkljub 13,5% deluje pitno in lahkotno. Zelo v slogu modernih sortnih rdečih vin iz novega sveta. Prav lep mlad merlot.

Ujemanje s hrano

rdečim mesom na žaru, siri, testenininami, suhimi mesninami

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Merlot

13,00 €
Ocenite izdelek