BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Veliko belo

Vino z bistro, zlatorumeno barvo z oljnato teksturo. Cuvee rebule, ki je hrbtenica vina in odločno pokaže, da Veliko belo prihaja iz Brd, sivega pinota, ki je kljub svoji sadnosti nosilec elegance in sauvignona, ki dviguje aromatičnost vina.

32,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Veliko belo
32,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
13 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Bistro vino zlatorumene barve in goste teksture.

Intenzivne arome postopoma razkrivajo svojo bogato paleto. Zrelo rumeno jabolko, kaki, rumeno slivo in ananas. Sledijo zaznave kandirane limone, pa medu in suhega rumenega cvetja. Rahle zaznave finih droži se poigravajo z mandlji, masleno noto, vaniljo in nežno noto karamele. Zaključek pa deluje zeliščno, po rožmarinu in majaronu.

V ustih nas razvaja s svojim ravnovesjem. Je mehak, z dobro vgranjenimi alkoholi. Obenem mladostna svežina nakazuje, da se bo vino še razvijalo, v zaključku deluje mineralno in rahlo astringentno. Je intenzivno vino, polnega telesa in dolge obstojnosti. V ustih se najprej potrdijo zaznave sladkih začimb, z rahlo zaznavo sladkega korena, sledijo pa še zrelo in kandirano sadje.

Vino, ki se bo odlično podalo kompleksnim haut-cuisine krožnikom na katerih kraljuje riba z različnimi pireji, ali pa kremastimi omakami. Tudi ob perutnini, fazanu – zlasti ob hrustljavo zapečeni kožici in tudi ob kozličkovih kronicah, ali pa svinskih rebrih.

Temperatura serviranja

13-15 °C

Videz

bistro vino zlatorumene barve z oljnato teksturo

Vonj

cvetica je poudarjena, prefinjena; zrelo rumeno jabolko, kakijevi krhlji, kosmulja

Okus

mehak, zaznavno toploten; svežina deluje mladostno in nam usta pripravi na mineralno slanost, zaključek pa razkriva rahle zaznave taničnosti

eko

da

Sortni sestav

70% Rebula, 20 % Sauvignon, 10% Sivi Pinot

Pridelava

Vinificiramo Sivi Pinot in Sauvignon (24h maceracije) in Rebulo (5 dni maceracije). Ko se fermentacija zaključi, Sivi pinot, Rebulo in Sauvignon ločeno pretočimo v barrique sode. Po letu in pol staranja, izberemo sode in naredimo Veliko Belo.

Ujemanje s hrano

račja bedra, fazan, zajčje jedi, jagenčkove kronice v zeliščni skorji

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Veliko belo

32,00 €
Ocenite izdelek

Veliko belo
32,00 €