BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Rebula

Suho vino močnejše barve, razen majhne količine žvepla (ki je navedena na etiketi) ni bil uporabljen noben sodoben enološki postopek ali sredstvo (filtracija, čiščenje, stabilizacija, regulacija kislosti …). Izjemna rebula!

24,95 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Rebula
24,95 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
oranžno
Volumen
0,75 L
Sorta
Rebula
Struktura
mirno macerirano vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
11,5 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Rebula je ena od tistih glavnih avtohtonih sort Vipavske doline, ki najbolj odražajo terroir naših vinogradov. Njena glavna značilnost je telo in čreslovine skoraj rdečih sort, ki to belo sorto naredijo enkratno v vsem vinskem svetu. Po trgatvi je bil mošt skupaj s jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko naravno stabilnost. Posledica tega je tudi intenzivna rumeno oranžna barva z rahlo motnostjo in možnostjo usedline, ker naših vin ne filtriramo. Po prešanju smo vino natočili v velike hrastove sode, kjer je brez pretakanj mirovalo 2 leti ter med tem časom opravilo tudi mlečni razkis. V kleti vinu ne spreminjamo karakterja, kar pomeni, da ga ne filtriramo, ne čistimo, ne uporabljamo nobenih enoloških sredstev in postopkov, razen pretokov in majhne količine žvepla (katero tudi navedemo na etiketi).

Suho vino močnejše barve, razen majhne količine žvepla (ki je navedena na etiketi) ni bil uporabljen noben sodoben enološki postopek ali sredstvo (filtracija, čiščenje, stabilizacija, regulacija kislosti …).

Temperatura serviranja

15 °C

Videz

Vino je globlje jantarne barve, kot kakšen zorjen visok predikat.

Vonj

Ob vonjanju sem pomislil, naj se sliši še tako nenavadno, na zelo dozorela bordojska rdeča vina. Diši po podrasti, zemlji.

Okus

Karakter v ustih ponudi zmerno intenzivnost, strukture je več kot sadnosti. Srednje dolgega pookusa. Izjemna rebula!

eko

da

Pridelava

Po trgatvi je bil mošt skupaj s jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko naravno stabilnost.

Ujemanje s hrano

zrezki

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Rebula

24,95 €
Ocenite izdelek

Rebula
24,95 €