Katalog poslovnih daril 2023 je tu! 

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Veliko Rebula

Ekstraktne, zlatorumene barve z jatnarnim odtenkom. Goste teksture, kar vidimo, ko se hitro ustavi vrtenje v kozarcu in se tvorijo počasi polzeče solzice.

47,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Veliko Rebula
47,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Rebula
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
12,5 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Intenzivne in poželjive cvetice po prezrelem rumenem sadju. Zaznamo prezrelo jabolko, rumeno slivo in figo, skorijo suhe pomaranče, pa suho rumeno vrtnico, med, slamo, timijan, pražen mandelj, vaniljo, nežno note masla in karamele, pa muškatni orešček in rahlo noto dima.

Suho, mehko, dokaj toplo, sveže in mineralno okusno, zaznamo rahel tanin. Intenzivno vino, ki deluje uravnovešeno, a mladostna svežina nakazuje, da ima pred sabo še velik potencial za staranje. Veliko vino, polnega telesa, poudarjene elegance in dolge obstojnosti, v kateri se odseva prezrelo sadje, sladke začimbe in zelišča.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Ekstraktne, zlatorumene barve z jatnarnim odtenkom.

Vonj

Intenzivne in poželjive cvetice po prezrelem rumenem sadju. Zaznamo prezrelo jabolko, rumeno slivo in figo, skorijo suhe pomaranče, pa suho rumeno vrtnico…

Okus

Suho, mehko, dokaj toplo, sveže in mineralno okusno, zaznamo rahel tanin. Intenzivno vino, ki deluje uravnovešeno, a mladostna svežina nakazuje, da ima pred sabo še velik potencial za staranje.

eko

da

Pridelava

Zgodnja jutranja trgatev, grozdje je prebrano in v eni uri zrepkano in že na maceraciji. Po petih dneh grozdje stisnemo in naposled mošt vinificiramo v barikih. Po enem letu je vino napolnjeno. Naredimo izbor izjemnih barikov (letos trije).

Ujemanje s hrano

z fuži s tartufi, teriaki losos, jedmi z jastogom in rakovico

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Veliko Rebula

47,00 €
Ocenite izdelek

Veliko Rebula
47,00 €