BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Chardonnay

Pullus chardonnay spada v linijo svežih vin, ki navdušijo z intenzivno sortno aromatiko, prijetno svežino, sočnostjo in lepim zaokroženim telesom.

6,50 €

Ni na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Država
Regija
Štajerska Slovenija
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Chardonnay
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Pullus chardonnay spada v linijo svežih vin, ki navdušijo z intenzivno sortno aromatiko, prijetno svežino, sočnostjo in lepim zaokroženim telesom. Barva je nežno rumena z zelenim odtenkom. Na nosu nas navduši zrelo pečkato sadje, predvsem kutina, za njo se zvrsti medeno tropsko sadje, ki spominja na melono in ananas, v ozadju pa se diskretno kaže nota lesa, ki ne prevlada nad nežno cvetico vina, saj če nismo pozorni je niti ne opazimo, kar je tudi namen. Prvi požirek vina nam zakliče »Sočno!«, kar to vino tudi je. Več ekstrakta, da vinu polnost in oljnat občutek, ki napolni usta, za kar je posledično odgovorno tudi 5 – mesečno zorenje vina po tehnologiji »sur lie«.

Že po videzu srednje intenzivne limonaste barve dobimo občutek, da gre za polnejše, bolj ekstraktno vino. Na nosu zaznamo pestrost zrelih sadežev, ki spominjajo na kutino, banano, ananas, rumena jabolka, suho cvetje, limonin cvet, satju in rahlo noto po kvasovkah. Vino ima srednje telo in lepo intenziteto vseh vonjav, kot jih zaznamo tudi v okusu. Čist in relativno dolg pookus, nas še kar nekaj časa razvaja s prijetno sadnostjo, ki vztraja.

Temperatura serviranja

10 ˚C

Videz

Že po videzu srednje intenzivne limonaste barve dobimo občutek, da gre za polnejše, bolj ekstraktno vino.

Vonj

a nosu zaznamo pestrost zrelih sadežev, ki spominjajo na kutino, banano, ananas, rumena jabolka, suho cvetje, limonin cvet, satju in rahlo noto po kvasovkah.

Okus

Vino ima srednje telo in lepo intenziteto vseh vonjav, kot jih zaznamo tudi v okusu.

Ujemanje s hrano

Testenine v smetanovi omaki z jadranskimi kozicami praženimi na maslu.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Chardonnay

6,50 €
Ocenite izdelek