BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Penina Capris cuvee

Prevladuje močno izrazita muškatna aroma z vonjem jasinovih cvetov, marelice, ličija i kosmulje. Na okus deluje prijetno, aromatično, sladko in osvežujoče.

8,19 €

Na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Penina Capris cuvee
8,19 €
Blagovna znamka
Linija
Capris
Država
Regija
Slovenska Istra
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
penine
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
polsuho
Alkoholna stopnja
11,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino je bistre, zlato rumene barve. V kozarcih lahko opazujemo intenzivno iskrenje in verizenje drobnih mehutčkov CO2. prevladuje močno izrazita muškatna aroma z vonjem jasinovih cvetov, marelice, ličija i kosmulje. Na okus deluje prijetno, aromatično, sladko in osvežujoče.

Fantastičen aperitiv! Lahko samostojno kot penina za druženje ali k jedem iz morskih sadežev, hladnim predjedem, testeninam in rižotam z lažjimi omakami, perutnini, sadju … Odlična je tudi za pripravo sorbetov.

Temperatura serviranja

6-8 °C

Sortni sestav

Malvazija, Chardonnay, Beli pinot

Videz

Vino je bistro, zlatorumene barve z nežnimi zelenimi odtenki. V kozarcih lahko opazujemo intenzivno iskrenje in veriženje mehurčkov CO2.

Vonj

Posebno svežino in aromatični potencial ji daje sorta malvazija, ki izraža intenzivno sadno-cvetno aromatiko, kjer prevladuje vonj akacijevih cvetov, tropskega sadja in zelenega jabolka.

Okus

V okusu deluje prijetno, sveže in karakterno, kar lahko pripisujemo sorti malvazija, ki se pri sekundarni fermentaciji razvije v zelo privlačen in aromatičen zaključek z lahkim sladkastim pookusom.

Pridelava

Kontrolirana fermentacija pri temperaturi 16 °C po tehnologiji belih vinskih sort, sekundarna fermentacija po Charmat postopku v cisterni pod tlakom.

Ujemanje s hrano

jedmi z morskih sadežev, hladnimi predjedmi, testeninami, rižotami

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Penina Capris cuvee

8,19 €
Ocenite izdelek

Penina Capris cuvee
8,19 €