BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Beli pinot

Izraža primarne arome ter eleganco belega pinota interpretirano z zorenjem v rabljenem lesu. Les pripomore h kompleksnosti, a vino v prvi vrsti ostaja beli pinot. Zaznamo lupinasto sadje, rumeno sadje (kutine), karakter v ustih je diskretnejši, z obilico svežine.

21,29 €

Ni na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Classic
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Beli Pinot
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2018
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Izraža primarne arome ter eleganco belega pinota interpretirano z zorenjem v rabljenem lesu. Les pripomore h kompleksnosti, a vino v prvi vrsti ostaja beli pinot.

Globlje zlatorumene barve. Cvetica je nežnejša, diskretna, dozorela. Zaznamo nežne note zorenja v lesu kot so karamela, maslo, bombonjera pa tudi nekaj sadnih v smeri breskve in zrelega rumenega sadja. Vse skupaj je pestro in prepleteno.

Suho, bogatega, intenzivnega in toplega okusa, ki naznanja krepko telo in občasno daje celo občutek prijetne sladkosti. Dokaj zmernih kislin za beli pinot. Tekstura na jeziku daje oljnat občutek, ki ga zlahka zaznavamo, vino deluje zelo polno. Z dolgim slanim zatonom.

Beli pinot je pravo hrani prijazno vino, dobro se ujema skoraj z vsemi jedmi. Hkrati pa bomo le stežka našli boljše vino za brancina v soli. Zelo dobro se ujame tudi z brancinovim karpačom.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Globlje zlatorumene barve.

Vonj

Cvetica je nežnejša, diskretna, dozorela. Zaznamo nežne note zorenja v lesu kot so karamela, maslo, bombonjera pa tudi nekaj sadnih v smeri breskve in zrelega rumenega sadja. Vse skupaj je pestro in prepleteno

Okus

Suho, bogatega, intenzivnega in toplega okusa, ki naznanja krepko telo in občasno daje celo občutek prijetne sladkosti. Dokaj zmernih kislin za beli pinot.

Ujemanje s hrano

Brancinovim karpačom, brancin v soli

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Beli pinot

21,29 €
Ocenite izdelek