BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Duet Lex 2016

Vina Lex so nadgradnja linije Klasik. So zvrsti, pridelane iz izbranega grozdja starejših vinogradov na najboljših legah. Vina Lex so bogatejša, bolj strukturna od vin linije Klasik. Primerna so za nadaljnje zorenje, ko praviloma postanejo še bolj zanimiva. Predstavljajo sobivanje strukture, moči in elegance. Pridelujemo jih vsako leto, pogoji vsakega posameznega letnika pa vplivajo na pridelano količino.

65,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Duet Lex 2016
65,00 €
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Lex
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2016
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Globoke, neprosojne rubinaste barve.

Cvetica je intenzivnejša, zrela, poleg črnega popra, tobaka, črnih češenj, hrastovine, nežnih animaličnih not, ter finega vonja po ožganem lesu, praženi kavi, likoriciji, tudi črnem ribezu, cedrovini in škatli s tobakom. Najdemo še note suhih zelišč. Cvetica še vedno deluje mladostno, napove, da bo do optimuma potrebnih še par let. Sčasoma se odpira in ponuja vse bolj pester aromatičen profil.

Suho v ustih, krepkejšega telesa. Zaznati je polno mero taninov, ki pa so zreli in gibki in bodo vinu omogočili dolgo potovanje skozi čas. Višja mera zrelih kislin bo k temu zgolj pripomogla. Navkljub krepkosti lahko vino umestimo na elegantnejšo stran, polnost okusa pa je tista, ki daje piko na i. Z dolgim pookusom.

Temperatura serviranja

18 °C

Videz

globoke, neprosojno rubinaste barve

Vonj

intenzivnejša, zrela cvetica; črni poper, tobak, črne češnje, hrastovina, ožgan les, pražena kava, likoricija, črni ribez, cedrovina, note suhih zelišč

Okus

suho vino, krepkejšega telesa; zreli in gibki tanini; višja mera zrelih kislin; dolg pookus

Ujemanje s hrano

divjačina, jelen, florentinec, zrezki iz odležanega mesa, ki so še nekoliko rožnati

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Duet Lex 2016

65,00 €
Ocenite izdelek

Duet Lex 2016
65,00 €