BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Dimenzija Oranžno

Srednje intenzivne zlato rumene barve z zelenkastimi odtenki. Na vonj spomni na sočno rumeno sadje, akacijo, medenjake. V ustih je suha s čudovitim karakterjem po hruški, akaciji.

17,30 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Dimenzija Oranžno
17,30 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
oranžno
Volumen
0,75 L
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2019
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Izjemno harmoničen cuvee Malvazije, Klarnice in Rebule.
Vino ostane mesec dni v stiku s kožicami. Vrenje poteka spontano, po stari vipavski navadi dolgih maceracij brez nadzorovanja temperatur, le posoda je sodobnejša, iz nerjavnega jekla. Nadaljnje zorenje poteka v sodih, ki jih je iz Makovčevih debel akacije (robinije) naredilo sodarstvo Kuzma.

Vino ima barvo starega zlata z rdečimi odtenki, številne solzice ali srage napovedujejo visoke ekstrakte. Vonj je saden, po zelo zrelih marelicah, meloni, jagodah.

V ustih se izrazi njegova toplina, lepo ravnovesje med kislino in alkoholi podčrtujejo zreli tanini, pookus krasijo medene note. Vino je odlično v kombinaciji s frtaljami z divjimi poganjki, sardinami na žaru, jesenskim bučnim jedem ali zimskim kolinam.

Vinogradi se nahajajo v osrednjem delu Vipavske doline, kjer se meša blaga mediteranska klima iz kraške planote in ostrejša notranjska-celinska.

V vinih se odraža prepletanje tradicije in novejših prijemov. Način obdelave, osončenost leg in skromna lapornata tla delajo vina unikatna.

Vsebuje sulfit.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Vino ima barvo starega zlata z rdečimi odtenki, številne solzice ali srage napovedujejo visoke ekstrakte.

Vonj

Vonj je saden, po zelo zrelih marelicah, meloni, jagodah.

Okus

V ustih se izrazi njegova toplina, lepo ravnovesje med kislino in alkoholi podčrtujejo zreli tanini, pookus krasijo medene note. V

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Dimenzija Oranžno

17,30 €
Ocenite izdelek

Dimenzija Oranžno
17,30 €