BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Cuvee Ana

Vino z osebnostjo. V ustih je zelo suho, srednjega telesa z lepo zrelimi kislinami, adstringenca je minimalna, fokus vina je zelo jasen, mineralen, pookus dolg.

21,60 €

Na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Cuvee Ana
21,60 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
oranžno
Volumen
0,75 L
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
mirno macerirano vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2018
Alkoholna stopnja
11 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino ANA Cuvée je poimenovano po naši noni Ani in je zvrst belih sort grozdja, l. Sestavljeno iz sort Chardonnay-a 75%, Malvazije 10%, Sauvignonasse-a (F. Tokaj) 10% ter Rebule 5%. Maceracija in začetek fermentacije v velikih odprtih kadeh (plavnikih) 3 do 4 dni brez kontrole temperature, po prešanju je bilo natočeno v klasične lesene sode različnih velikosti od 500 do 3000 l, Razen minimalne količine žvepla ter klasičnih posegov v kleti kot so npr. pretoki in dolivanja ni bilo uporabljeno nikakršno drugo sredstvo ali postopek. Vino ANA Cuvée je bilo ustvarjeno z namenom, da našim klientom po dolgih letih ponovno ponudimo podobno zvrst vina, kot smo ga na naši kmetiji pridelovali do leta 1989. Takrat je bilo belo vino vedno sestavljeno iz treh domačih sort grozdja – FURLANSKEGA, TOKAJA, REBULE in MALVAZIJE, sedaj pa je v ANO Cuvée dodan tudi CHARDONNAY. Če želimo to vino uživati v optimalnih pogojih, priporočamo, da steklenico odpremo nekaj ur prej in ga servirano pri sobni temperaturi.


Vino srednje poudarjene jantarne barve z oranžnimi odtenki. Cvetica je dozorela, pestra, enovita, po borovi smoli, suhih hruškah, s presenetljivo svežino glede na starost. V ustih je zelo suho, srednjega telesa z lepo zrelimi kislinami, adstringenca je minimalna, fokus vina je zelo jasen, mineralen, pookus dolg.


Vsebuje sulfit.

eko

da

Sortni sestav

Chardonnay, Malvazija, Sauvignonasse (F. Tokaj), Rebula

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Cuvee Ana

21,60 €
Ocenite izdelek

Cuvee Ana
21,60 €