Vino Alfonz je nastalo v spomin nonotu, njegovemu znanju, tradiciji in družini, ki je leta 1923 odkupila prva 2 ha vinograda od grofa Teuffenbach in prvič pridelala lastno vino. V vino vnašamo takratno tradicijo pridelave in stilizacijo, ki vinu dajeta sortnost, živost in živahnost, pravi dokaz in pečat terroir-ja. Grozdje je bilo pridelano po visokih okoljskih standardih, potrgano je bilo izključno ročno in predelano v vino z uporabo tehnologij z majhnim okoljskim odtisom.Vinifikacija: takoj po trgatvi tehnološko zrelega grozdja se le-tega specljali, zdrozgali ter ohladili na 8°C.ter preotičili v vinifikator, kjer je potekala hladna macerjacija 5 dni. Nato rahlo stisnili ter mošt pretočili v cisterne iz nerjavečega jekla, kjer steče kontrolirana fermentacija pri 16 °C. Po zaključeni fermentaciji je vino zorelo v cisternah še 12 mesecev.
100% fino vino. Drži se briške vinarske tradicije, ki zagotavlja ubranost okusov. Ne mara elitizma, a izstopa iz povprečja. Je dovolj drzno, a hkrati sproščeno, da z lahkoto najde svojo vlogo v različnih scenarijih. Je nov vinski standard kulture vsakdanjega življenja.
Beli pinot bo navduši z nežno zlatorumeno barvo, ki razkriva subtilnost. Sadna sočnost, z izrazito grenivko in zrelim jabolkom, zaznamuje topel letnik. Cvetica je natančna, prijetna in kompleksna. Zelo suho, z mero kislin, ki je atipična za Brda, a beli pinot se na primerni legi očitno ne zmeni veliko za toplejšo klimo. Ponuja izjemno suhost, obilo okusa in dolg zaton.
Globoke, granatno rdeče barve. Na nosu intenzivno, sadno (črni ribez, malina), dopolnjeno z notami belega popra. Okus sočen, močan in saden s svilnatimi in nežnimi tanini.Potencial staranja: 3-5 let
Nos je kompleksen in subtilen z aromami, ki spominjajo na belo cvetje, divje grmičevje, breskve in sveže marelice. Občutek v ustih je poln, žameten s prijetno svežino in dolgim pookusom ter vertikalnostjo. Kerner, zorjen v akaciji, prinese vinu polnost, radodarnost, rumeno sadje in cvetlični karakter, medtem ko Renski rizling doprinese živahnost, svežino in kompleksnost. Pijte med leti 2019 in 2025.Suha in topla poletna sezona je odločilno vplivala na karakteristike letnika, za katerega so značilni nizki donosi (do 30 % nižji kot običajno). Posledično so vina letnika 2017 bogata in koncentrirana, ki pa so zaradi hladnega septembra še vedno prijetno sveža in uravnovešena.
Bourgogne Blanc Chardonnay Couvent se sveti v bledo zlato rumeni barvi. V elegantnem šopku zadišijo zrele hruške, grenivke in sveže marelice. Po okusu navdušuje s polno in sočno sadno teksturo ter zelo subtilnimi pridihi hrastovega lesa. Celoten vtis je eleganten in zelo harmoničen z nežnimi tanini.Ta sorta Chardonnaya je bila fermentirana in starana polovico v rezervarjih iz nerjavečega jekla in polovico v rabljenih hrastovih sodih. Zaradi tega vino po eni strani ohrani svojo sadno svežino, na drugi strani pa dobi lepo polnost in harmonično ravnovesje.
Pridelan po postopku biodinamične pridelave, po 25 dnevni maceraciji z lastnimi kvasovkami, je skupaj z finimi drožmi pretočen v slovenske hrastove sode, kjer zori cca 24 mesecev.Je rubinasto rdeče barve, intenzivnega bogatega vonja ki spominja na slive, višnje, črni ribez. Okus je dokaj intenziven, prijetnih taninov, lepo harmoničen, kar nam da vedeti, da je bilo grozdje pobrano v polni zrelosti. Dolg pookus.Priporočamo ga k vsemu rdečemu mesu, še posebej pečenem na žaru vendar ne prepikantnemu.
Šampanjec z intenzivnimi zlatimi bleščicami in gostimi mehurčki. Lep in svež pookus. Čudovita podporna svežine in kislost. V ustih poživljajoče in živahno.
Chardonnay ima srednje poudarjeno zlatorumeno barvo s slamnatimi odtenki. Vonj je intenziven in kompleksen, kot se za to sorto tudi spodobi. Prevladuje vonj po belem cvetju, jabolkih ter zelenih sadežih. S časom se poleg izrazite sadnosti, sprostijo tudi lesne ter kvasne note. V ustih se vino lepo razvije, je suho, sveže ter harmonično. Harmonija ter dolgotrajnost pookusa pričata o čistem ter sortno značilnem chardonnayju.
Zlato rumene barve z zelenim odtenkom. Kompleksna aroma Chardonnaya z zaznavnimi notami agrumov, melone, praženih oreščkov, prepletena s svežino, zeliščnostjo Sauvignona. Bogat,strukturen,mehak in hkrati zeliščen. Sadni, tropski okus sadja trajen in eleganten. Odhod je dolg in žameten.
Iz ekskluzivnega izbora grozdja se je v Toskani rodila majhna mojstrovina imenovana Poggio Teo Chianti Classico. Vino krasi intenzivna rubinasto rdeča barva z granatnimi odtenki. Okus je radodaren, razkošen in harmoničen. Taninska tekstura pa ponuja zanimivo evolucijo v prihodnosti.
Srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je aromatična, četudi malce zabrisana, ponudi arome vrtnice, medu, sledijo note po zrelih breskvah. Slajše, z oljnato teksturo, polnejšega telesa, aroma v ustih ponudi še nekoliko več kot cvetica, lepo se odpre. Če želite nekoliko resnejše in slajše vino, tale bo pravšnji.
Cvetica spominja na vrtnico, klinčke, z dozorevanjem tudi na agrume. Dan ali večer polepša kot samostojno vino, v kulinariki zahteva kuharjevo iznajdljivost in domišljijo, saj njegov značilni vonj in okus hitro prevladata. Lepo se ujema z bolj začinjenimi jedmi in okusi azijske kuhinje, na splošno pa k belemumesu perutnine (puran, raca, piščanec).
Kristalno čisto vino s slamno rumeno barvo in gosto teksturo.Izražene arome spomnijo na hruško, zeleno jaboko, kosmuljo, rumeno grenivko in limonino skorjo. Najdemo tudi jasminov cvet, travne zaznave, zeleni čaj ter beli poper.Mehkoben okus usta zapolni in jih prijetno osveži, mineralnost pa pusti svoj odtis. Intenziven okus deluje zlasti osvežilno in živahno. Je eleganten, srednje teksture in dolge obstojnosti. Tudi v ustih se ponovijo zaznave zelenega sadja in citrusov.Gre za izjemno eleagantno vino, ki bo razvajalo še vrsto let.Uživamo ga lahko kot osvežitev, ali spremljavo ob sashimiju, ribjem ali tudi mesnem carpaccio in različnih srovih morskih sadežih.
Vino je zelo sveže in mineralno. Poleg svežih citrusnih not v njem lahko prepoznamo tudi zrelost eksotičnih sadežev. V ustih suho, okusno, z lepo izraženim karakterjem, kjer se ponovijo zaznave iz cvetice. Kisline so zmerne, telo srednje.
Gre za vino, ki je nastalo iz grozdja, ki je bilo potrgano na istrskem posestvu Monte Rosso. Malvazija Monterosso je sveže belo suho vino, narejeno izključno iz istrske malvazijeSveža sadna aroma je izjemno nežna, izvrstno se poveže z bogatim in polnim okusom čistega značaja, ki ima le kanček prijetne sladkosti. Vino ima dolg in poln pookus, ki nazadnje razkrije vse njegove čare in se izvrstno poda k vsakemu letnemu času in vsem priložnostim.
Barva je zlato rumena, iskriva. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepoznamo arome po mediteranskih dišavnicah, belem cvetju, senu in beli breskvi, v kombinaciji s sadnimi ter cvetnimi notami. Harmonično vino, izrazito polnega okusa, z ravno prav svežine in mehkobe, je zaokroženo in mineralno.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, blago stiskanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Šestmesečno zorenje vina v inoks cisternah na lastnih drožeh. Stekleničenje brez filtracije z minimalnim dodatkom žvepla.
Malvazija Istarska družine Rossi je kristalno čisto vino žlahtne zelenkasto rumene barve. Na nosu cvet akacije in sadne note jabolka, slive in marelice.Mineralno, zaokroženo in harmonično vino zmernih kislin.Odlično se poda k ribam in morskim sadežem, belemu mesu in lahkim sirom.
To škrlatno rdeče vino ima zapeljive vonjave po črnih sadežih in slivah z dodatkom lesa. Odlikuje ga lepa sadnost, še posebej ko se nekaj minut umirja v kozarcu. Je polnega, živahnega okusa z nežnim priokusom taninov, ki zaokrožujejo harmoničnost vina z dolgim zatonom.Ponudimo ga ohlajenega na 14-18˚C k narezkom iz suhih mesnin, svinjski pečenki, krompirjevim njokom v divjačinski omaki, pečeni jagnjetini, mehki siri z belo plesnijo, prebrancu.
Vino je intenzivne rubinaste rdeče barve z vijoličnimi podtoni. Na nosu je izredno kompleksen; kakav, poper, črni ribez in borovnice ter sladkoben vonj suhe slive. V ozadju vonj tartufov in sladkega janeža. Dobro se poda k večini jedi iz rdečega mesa.
Muškat Ottonel v sebi vabljivo prepleta idealno ravnotežje med sladkostjo in lahkotnostjo, ki ga zagotavlja nižja vsebnost alkohola. Značilna muškatna aroma pa kot pika na i nariše nasmeh na obraz tudi tistih, ki raje posegajo po polsuhih ali suhih vinih.