BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Penina Blanc de Blanc

Blanc de Blancs je nastal iz želje, da bi razkrili poln značaj dolenjskega chardonnaya: ena sorta, chardonnay, z enega terroirja, vinograda Pešce. Dolenjska na šampanjski način.

29,39 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Penina Blanc de Blanc
29,39 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Chardonnay
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
brut
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

To penino je navdihnila dežela, od koder prihaja naš vinar. V njegovi rodni Šampanji je poimenovanje “Blanc de Blancs” rezervirano samo za vina, ki nastanejo izključno iz chardonnaya.

Ta plemenita sorta tudi kot goba posrka vse, kar mu daje terroir, na katerem raste. Naš cuvée je popoln primer za to. Vse grozdje za penino Blanc de Blancs prihaja samo iz našega vinograda Pesce, kjer chardonnay raste na flišni podlagi. Ta sedimentna kamnina, v kateri se izmenjujeta peščenjak in s kalcijem bogat lapor, je zelo drobljiva in zato kot nalašč za trse, ki korenine poženejo globoko. To daje našemu chardonnayu edinstveno moč in stil, ki se izrazi postopno v 40 mesecih počivanja na drožeh.

DEGUSTACIJA
V nosu na začetku prevladujejo glog, agrumi in zrel ananas. Ko se vino ogreje v kozarcu, chardonnay naše penine Blanc de Blancs nežno razvije vso svojo polnost in kompleksnost. V ustih najprej zaznamo francoske rogljičke in karamelo, ob zaključku pa kutinovo marmelado. Konec je bogat, vinski in natančen.

Temperatura serviranja

6-8 °C

Videz

Nežne zlatorumene barve.

Vonj

V nosu na začetku prevladujejo glog, agrumi in zrel ananas. Ko se vino ogreje v kozarcu, chardonnay naše penine Blanc de Blancs nežno razvije vso svojo polnost in kompleksnost.

Okus

V ustih najprej zaznamo francoske rogljičke in karamelo, ob zaključku pa kutinovo marmelado. Konec je bogat, vinski in natančen.

Ujemanje s hrano

postrvji kaviar, rezanci s školjkami, kraški pršut

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Penina Blanc de Blanc

29,39 €
Ocenite izdelek

Penina Blanc de Blanc
29,39 €