BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Chardonnay

Globoke zlatorumene barve, malce motno. Okus v ustih je dokaj intenziven, tekstura oljnata. S čvrsto hrbtenico. Zelo samosvoj slog chardonnayja.

24,95 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Chardonnay
24,95 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
oranžno
Volumen
0,75 L
Sorta
Chardonnay
Struktura
mirno macerirano vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
12,5 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Globoke zlatorumene barve, malce motno. Cvetica je dozorela. Vonj je nekoliko balzamičen in animaličen - borove iglice, moker kožuh, s časom tudi petrolej in vanilja. Suho v ustih, srednjega telesa, visokih kisli, ki so zrele. Okus v ustih je dokaj intenziven, tekstura oljnata. S čvrsto hrbtenico. Zelo samosvoj slog chardonnayja.

Chardonnay je sorta, ki v naših krajih zelo izrazito odraža pogoje zorenja v različnih letinah. Po trgatvi je bil mošt skupaj z jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko naravno stabilnost. Posledica tega je tudi intenzivna rumeno oranžna barva z rahlo motnostjo in možnostjo usedline, ker naših vin ne filtriramo. Med dvoletnim zorenjem v velikih hrastovih sodih je vino opravilo tudi mlečni razkis. Po stekleničenju je vino zorelo še tri leta preden smo ocenili, da je prišel čas za prodajo. V kleti vinu ne spreminjamo karakterja, kar pomeni,
da ga ne filtriramo, čistimo, ne uporabljamo nobenih enoloških sredstev in postopkov, razen pretokov in majhne količine žvepla (katero tudi navedemo na etiketi).

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Globoke zlatorumene barve, malce motno.

Vonj

Vonj je nekoliko balzamičen in animaličen - borove iglice, moker kožuh, s časom tudi petrolej in vanilja. Suho v ustih, srednjega telesa, visokih kisli, ki so zrele.

Okus

Okus v ustih je dokaj intenziven, tekstura oljnata.

eko

da

Pridelava

Po trgatvi je bil mošt skupaj z jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko naravno stabilnost.

Ujemanje s hrano

perutnino, ribami na žaru, testeninami

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Chardonnay

24,95 €
Ocenite izdelek

Chardonnay
24,95 €