vinska klet

MEDOT

 

MEDOT

MEDOT je posestvo sredi vinorodnih Brd, ki je od leta 1812 dalje v lasti družine Simčič. Zavezanost briški zemlji in še zlasti rumeni rebuli prehajata iz roda v rod. Sodobno podzemno klet je zasnoval Zvonimir Simčič, ki se je z dušo in telesom zapisal raziskovanju potenciala rumene rebule kot osnove za pridelavo izjemnih penin. Njegovemu priporočilu, da je za svetovljansko penino z izraženim krajevnim značajem treba uporabiti rebulo, modri pinot in chardonnay, danes sledita sin Igor in vnuk Simon, ki usmerjata nadaljnji razvoj Medotove vinske zgodbe.


Penine Medot odlikuje dolga refermentacija v steklenici, ki da vinom polnost, eleganco in uglajenost. Celo najmlajšo degoržirajo šele po 48 mesecih! To so penine, ki oplemenitijo najlepše trenutke v življenju in nadgradijo izbrana kulinarična doživetja. Posebnost so letniške penine, millésimeji, ki jih v kleti pripravljajo le v letih najboljših trgatev in zorenje katerih se lahko podaljša celo preko 15 let.


Z mirno rumeno rebulo v kleti Medot ostajajo zvesti prepričanju, da mora rumena rebula odražati iskrivost pomladi. To je pravo vino za prijetno druženje, za trenutke sproščenosti, ko kozarček ali dva spodbudita tek in pomagata besedam, da lažje stečejo.

izdelki

blagovne znamke MEDOT

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.